Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 17. szerda
Rudolf, Kiara
A Nap kel 05:54-kor,
nyugszik 19:46-kor.

Holnap
Andrea, Ilma
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

ORSZÁGOS HADITORNA VERSENY

A Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság által szervezett Országos Haditornán vettünk részt Nyíregyházán a Múzeumfaluban 2022. 10.12- én.  A szabolcsi finálé az ország legnépesebb haditornája volt a maga 24 csapatával. Iskolánkat két 4 fős csapat képviselte.


A napot indító eligazítás után kezdődhetett is a küzdelem. Tanulóinkra légfegyveres (airsoft) lövészet, figyelés, tájékozódás, távbecslés, kézigránát hajítás célba, akadályfutás, honvédelmi totó és fegyveres váltófutás várt. Az anarcsi portán reggeltől készült a finom kenyérlángos, a házilag kelesztett kakaós csiga. Meleg védőitalt bármikor magukhoz vehettek a versenyzők és kísérőik a skanzen központjában.
A Honvéd Sportszövetség tagjai hagyományőrző sátorral készültek, ahol 1-2. világháborús felszereléseket, fegyvereket mutattak be, ki lehetett próbálni a Nyíregyházi Polgári Lövészklub lézer- és légfegyvereit is. Részletes elsősegélynyújtás előadásban és oktatásban volt része a csapatoknak. Iskolánk első csapata nagy küzdelem árán megszerezte a harmadik helyet. Az iskola másik csapata is az élmezőnyben végzett. A felkészítést segítette Ambrus Attila és Szögyényi Gábor oktatók.
 
Az ezüstérmes csapat tagjai:
  • HORVÁTH ALEX DÁVID
  • MOLNÁR ÁDÁM
  • CZIDOR NORBERT
  • FAZEKAS BENDEGÚZ