Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 26. péntek
Anna, Anikó
A Nap kel 05:19-kor,
nyugszik 20:35-kor.

Holnap
Olga, Liliána
napja lesz.

Legutóbbi képek


EFOP-4.1.3-17-2017-00055

A projekt megvalósítóinak bemutatása
 TÁMOGATÁST IGÉNYLŐ BEMUTATÁSA

A pályázó teljes neve Vay Ádám Gimnázium Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

A pályázó rövidített neve

VÁGMSZIK
Honlap www.vayadam.hu
Adószám 15823357-2-15
Statisztikai számjel 15823357-8532-312-15
Bankszámlaszám
OM azonosító
10044001-00334026-00000000
033644
Projekt megvalósításának kezdete  2017.09.01
Projekt megvalósításának befejezése  2020.09.01
Támogatás összege 108.284.636 Ft
Támogatás mértéke 100%
 

A pályázó székhelye

Irányítószám 4561
Település Baktalórántháza
Közterület (út, utca, tér, köz, egyéb)
Házszám
Naményi út
7.
A pályázó postacíme
Irányítószám 4561
Település Baktalórántháza
Közterület (út, utca, tér, köz, egyéb)
Házszám
Naményi út
7.
Megvalósítási helyszín (elsődleges megvalósítási helyszín)
Irányítószám 4561
Település
Közterület (út, utca, tér, köz, egyéb)
Baktalórántháza
Naményi út
Házszám 7.
Megvalósítási helyszín
Irányítószám 4561
Település Baktalórántháza
Közterület (út, utca, tér, köz, egyéb) Vásártér út
Házszám 1.
 

Szakmai beszámoló

EFOP 4.1.3-17-2017-00055


2018 őszén megszületett a támogatási szerződés, majd felvettem az Agrárminisztériumi projektfőosztállyal a kapcsolatot, ahol személyes találkozón a minisztériumban Dr. Güntner Ákos főosztályvezető úrral leegyeztettük a projekthez kapcsolódó beruházások és eszközbeszerzések folyamatát.
A budapesti találkozón egyeztettem a minisztérium által kiírt közbeszerzésen nyertes vállalkozóval, Som János Úrral, továbbá a műszaki ellenőrrel.
A megbeszélés után helyszíni szemle történt, ami után területbejárás következett, melynek keretében egyeztettük a három legfontosabb felújítandó terület megvalósításának sorrendjét. A sorrendiség kialakításánál a fő szempont az oktatás zavartalan működése volt, melyhez alkalmazkodott a beruházó. Tavaszi szünetre terveztük a tornacsarnok és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek, öltözők, mosdók felújítási munkálatait, ezt követte a tanári szobák burkolatának cseréje és festése, majd a kollégiumi társalgó és a könyvtár kialakítása volt a cél.
2020 tavaszán átadtam a munkaterületet a kivitelezőnek elkezdődtek a bontási, majd az építési munkák.
Kooperációban a kivitelezővel és a műszaki vezetővel egyeztettem, a kivitelezési munka során felhasználásra kerülő anyagokra eszközökre indikatív árajánlatokat kértem. A gyártók, illetve a  forgalmazók árumintákat, termékismertetőket küldtek, melyeket áttanulmányoztam és döntéseimben figyelembe vettem az aktuális akciós lehetőségeket, kedvezményeket is.
A beruházási folyamat minden szakaszában megbeszéléseket, tárgyalásokat szerveztem, ahol információt cseréltünk a műszaki ellenőrrel, illetve a kivitelezővel. Személyes találkozásaink során nem minden esetben gondolkodtunk egyformán, de vitáink során érvekkel támasztottam alá saját álláspontomat, és mindig megegyezésre jutottunk, amely alapján folytathatták munkájukat.
Mivel 2020. március 16-tól a járványügyi helyzet miatt tanítás nem volt, ez nagyban segítette a kivitelező munkáját.
A legnagyobb feladat a tornacsarnok padlózatának cseréje volt. Megbeszélésünkkor rögzítettük a helyszínen kiválasztott burkolat anyagát és színmintájának számát.
A kivitelezés során, a régi burkolat felszedése után szembesültem vele, hogy egy plusz vízzáró réteget is el kell helyezni az új burkolat lerakása előtt.
Heti gyakorisággal történő kooperációink során tájékoztattam őket a felmerülő, megoldandó problémákról, egyeztettem a feladatokat, a határidőket, így mindig tervszerűen haladtak a munkálatok, melyekről folyamatosan tájékoztattam Gerják Józsefet, iskolánk igazgatóját.
A kivitelezővel folyamatosan egyezettem a vizesblokkok felújítása során a beltéri ajtókat, ablakokat illetően és javaslatot tettem a burkolat színére és anyagára vonatkozóan (pl. hol szükséges csúszásmentes felületű a burkolat). Az ésszerűség jegyében mindenben igyekeztek kérésemet teljesíteni.
A vizesblokkok átalakítása, burkolása zavartalanul, minden fennakadás nélkül megtörtént.
Az iskolai tanári szobák burkolata és a székek, asztalok színének, formájának kiválasztásakor a BUFA Kft. képviselőjével szintén folyamatosan egyeztettem. Modern mintadarabokat, színmintákat hoztak, melyekből harmonikus, esztétikus közösségi tereket tudtunk összeállítani, melyek olyan munkakörnyezet kialakítását tették lehetővé, ahol kellemesen érezheti magát minden itt dolgozó kollega.
A tornacsarnok és a tanári szobák befejezése után azonnal elkezdődött a kollégiumban található könyvtár és társalgó helyiségének kialakítása, mely szintén gördülékenyen, gyorsan, zökkenőmentesen történt. A kialakított belső terek szemet gyönyörködtetőek, igényes környezetben történő munkavégzésre alkalmasak.
2020 nyarára a kivitelezési munkák befejeződtek, megtörtént a műszaki ellenőrrel, a vállalkozóval, a kivitelezővel és a minisztérium projektirányítási főosztályának képviselőivel a munkaterület bejárása.
A könyvtár, az oktatói szobák és a könyvtárban található társalgó bútorzata 2020 szeptemberében érkezett meg az iskolába.
A modern bútorok, a vonzó design úgy gondolom, növeli a tanulók és az oktatók minőséggel szembeni igényességét, gyönyörűen felújított közösségi tereink megerősítik az összetartozásunkat. Az ápolt, jól kialakított és igényes munkakörnyezet összességben pozitív hatást gyakorol a tanulók és a dolgozók jó közérzetére és hatékonyságára. Felújított tereinkben nívós sportrendezvényeket, gyerekprogramokat lehet szervezni, a megújult könyvtárunk és a társalgónk alkalmas képzések lebonyolítására, így most már megvalósíthatjuk mindazt, amit a közösségünk megtervez. 

Az alábbi helyiségekben történt e pályázat kapcsán felújítás:
 

1. Tanári szoba ("E" főépület emeletén - burkolat, asztalok, székek, konyhabútor, festés)
2. Könyvtár ( "B" épület földszint - burkolat, könyvespolcok, asztalok, festés, ablak helyére bejárati ajtó került)
3. Társalgó ("B" épület földszint - kollégium folyosója felől ajtó kialakítása, burkolat, tárgyalóasztal, asztalok, székek, asztalok)
4. Szakmai tanári ("M" épület - burkolat, festés, asztalok, székek, polcok)
5. Szakmai tanáriból nyíló iroda ("M" épület - burkolat, festés)
 
Tornacsarnokhoz kapcsolódó helyiségek:
Földszint:
6. Küzdőtér (sportpadló, ablakok, ajtók, világítás)
7. Szertár (burkolat, festés, ajtó)
8. Előtér (szélfogó a tornacsarnok és a külső bejárat között - bukolat, festés, ajtó)
9. Férfi vizesblokk (előtérből nyílik - burkolat, mosdó, wc kagyló, ajtók)
10. Női vizesblokk (előtérből nyílik - burkolat, mosdó, wc kagyló, ajtók)
11. Mozgáskorlátozott vizesblokk (előtérből nyílik - burkolat, mosdó, wc kagyló, ajtók)
Emelet:
12. Öltöző1. (burkolat, festés, öltözőpadok, ajtók)
13. Vizesblokk1 (az öltözőkből nyílik, az 1-es és 2-es öltözők között - burkolat, festés, szanirerek, zuhanykabinokat elválasztó panelek, ajtó)
14. Öltöző2. (burkolat, festés, öltözőpadok, ajtók)
15. Öltöző3. (burkolat, festés, öltözőpadok, ajtók)
16. Vizesblokk2 (az öltözőkből nyílik, az 3-as és 4-es öltözők között - burkolat, festés, szanirerek, zuhanykabinokat elválasztó panelek, ajtó)
17. Öltöző4. (burkolat, festés, öltözőpadok, ajtók)



 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés