Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 16. kedd
Valter
A Nap kel 05:07-kor,
nyugszik 20:46-kor.

Holnap
Endre, Elek, Dzsesszika
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

TÁJÉKOZTATÓ AZ IDEIGLENES FELVÉTELI RANGSORHOZ
 

Tisztelt Szülők! Kedves felvételiző tanulók!
 
1. A középfokú iskolába történő felvételi eljárás lebonyolításának ütemezését a 2024/2025. tanévben a tanév rendjéről szóló 20/2021. (VI. 8.) számú EMMI rendelet határozza meg.
 
2. E rendeletnek megfelelően 2024. március 22-ig a középfokú iskola nyilvánosságra hozza a jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzékét. Az ÉASzC Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium honlapján ezt a jegyzéket a tanuló oktatási azonosítójának a feltüntetésével illetve jeligével hozzuk nyilvánosságra. A jegyzék értelmezéséről a tájékoztató 9. pontjában szólok.
 
3. A tanulói adatlapok módosítására 2024. április 8-10-ig van lehetőség. Ezzel kapcsolatban azt kérem Öntöktől, hogy ezen szándékukat hozzák a tudomásomra annak érdekében, hogy a tanuló és a szülők közös akaratának megfelelő felvételi döntést hozhassam meg.
 
4. A módosító tanulói adatlapot (ha van ilyen) az általános iskola 2024. április 10-én megküldi a Hivatalnak.
 
5. A középfokú iskola igazgatója az ideiglenes felvételi rangsort 2024. április 22-ig megküldi a Hivatalnak.
 
6. A felvételt hirdető középfokú iskolák 2024. május 2-ig megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak. Az ÉASzC Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ebben a levélben részletes tájékoztatást fog adni a teendőkről. Kérem a tisztelt szülőket, hogy mindenben a levelünkben leírtak szerint szíveskedjenek majd eljárni, az iskolával együttműködni, mert egyes határidők elmulasztása jogvesztő hatályú lehet, vagy a késedelem hátrányos lehet a tanulónak (pl. tankönyvrendelés, diákigazolvány rendelése, beiratkozás).
 
7. A 2011. évi CXC. törvény alapján a szülőnek lehetősége van a megszületett felvételi döntéssel kapcsolatban jogorvoslati kérelmet, méltányossági kérelmet előterjeszteni. A fellebbezést az iskola igazgatójához – hozzám kell eljuttatniuk – de a boríték címzettje és a kérelem megszólítottja Lévai Imre, az Északi Agrárszakképzési Centrum Főigazgatója kell, hogy legyen.
(Másodfokú eljárás során a fenntartó hozza meg a jogi döntést.) A benyújtott kérelmeket az iskola juttatja el a fenntartóhoz, a jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál 2024. június 1.
 
8. A felvételi eljárás a beiratkozással zárul az iskola igazgatója által meghatározott időben és módon. A meghirdetett naptól eltérő időpontban csak előzetes egyeztetés és alapos indok esetén van lehetőség a beiratkozásra.
 
A beiratkozásra iskolánkban 2024. június 26-27-én kerül sor.
 
9. Végül a mai napon nyilvánosságra hozott ideiglenes felvételi jegyzékkel kapcsolatban a következők mérlegelését javaslom az eddigi beiskolázási tapasztalataink alapján:
 
- ha az a céljuk, hogy a gyermekük az ÉASzC Vay Ádám Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban folytathassa tanulmányait, akkor mindenképpen tartsanak ki az eredeti elképzelésük mellett, és ne változtassanak sorrendet a megjelölt iskolák között;
-  vegyék figyelembe, hogy a felvételi jegyzéken szereplő sorrend egy adott képzés esetében nem árulja el a gyermek tényleges, valóságos helyét, mert egy tanuló több osztályunkban is szerepelhet. Tehát a jegyzék tartalmazza azokat a jelentkezőket is, akik az adott képzést nem az 1. helyen jelölték meg. Továbbá azok a tanulók is szerepelnek a listákon, akik nem a Vay-t választották az 1. helyen;
- minden további kérdésükre előzetes időpont egyeztetést követően szívesen válaszolok.
 
 
Baktalórántháza, 2024. március 7.
 

 
Üdvözlettel:
 
                                                                                   Gerják József
                                                                                       igazgató
 


OM azonosító: 033699/023


TECHNIKUM
érettségi vizsgával + technikusi vizsgával zárul
A tanuló ösztöndíjat vagy munkaszerződés alapján munkabért kap.

Kód-

szám

Szakképesítés Ideiglenes felvételi rangsor Képzési
idő
2313 Mezőgazdaság és erdészet ágazat letöltés 5 év
5 0811 17 09 Mezőgazdasági technikus
Mezőgazdasági pályára felkészítő képzés
-Állattenyésztő, -Növénytermesztő
2314 Mezőgazdaság és erdészet ágazat letöltés 5 év
5 0811 17 08 Mezőgazdasági gépésztechnikus
agrár pályára felkészítő képzés
2361 Rendészet és közszolgálat ágazat letöltés 5 év
5 0413 18 01 Közszolgálati ügyintéző
rendőri pályára felkészítő képzés


SZAKKÉPZŐ ISKOLA
szakmai vizsgával zárul + 2 év alatt érettségi szerezhető
A tanuló ösztöndíjat vagy munkaszerződés alapján munkabért kap.

Kód-
szám
Szakma
azonosító
száma
Szakképesítés Ideiglenes felvételi rangsor Képzési
idő
2304 4 0810 17 07 Mezőgazdasági gépész

A mezőgazdaságban alkalmazott erő- és munkagépek, önjáró betakarítógépek, mezőgazdasági rakodógépek napi és időszakos karbantartását elvégzi, üzemelteti.

letöltés 3 év
2324 4 0721 05 10 Kistermelői élelmiszerelőállító
Falusi vendégfogadás, vendéglátás, idegenforgalom, tejtermék előállítás, sajt és túrókészítés, zöldség-, gyümölcsfeldolgozás.
letöltés 3 év
2342 4 1013 23 05 Szakács
A korszerű vendéglátás, a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása.
letöltés 3 év
 

 


Elérhetőségeink:
tel: 06 (42) - 550-002

e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.