Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. június 23. vasárnap
Zoltán, Édua
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:55-kor.

Holnap
Iván
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

XIV.Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny

2015. szeptember 12.-én XIV. alkalommal került megrendezésre az Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny intézményünk, a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra támogatásával.

Hosszas szervezés és előkészítés után, verőfényes napsütésben, festői környezetben a rendezvényt Gerják József - intézményünk igazgatója nyitotta meg. Köszöntötte vendégeinket, a versenyzőket és minden kedves érdeklődőt.

Továbbá köszöntőt mondott Éder Tamás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra alelnöke, majd Dr. Soós Sándor a Magyar Szántóverseny Egyesület elnöke. A verseny főbírájaként köszöntőjében megemlítette, hogy az agrárszektorában két világszerte ismert verseny van: a birkanyírás és a szántóverseny. Mesélt ez utóbbi történetéről és arról, hogy miért is tartja a legfontosabbnak a talajművelést, a szántást, és hogy miért kell azt szakszerűen végrehajtani. Ezután ismertette a verseny főbb szabályait.

 A megnyitót követően, iskolánk szakmai igazgatóhelyettesének Zsiros Lászlónak a vezetésével a versenyzők rajtszámot húztak. A zöld zászló felemelkedése után megkezdődhetett a nyitóbarázda kitűzése és elkészítése, amely alapja a jól végrehajtott szántásnak. Ezt követően a versenyzők átállították gépeiket a folyamatos szántásra, és folytatták a versenyzést.

 

Közben a nézők és a versenyzők családtagjai sem unatkoztak, hisz lehetőség volt lovaglásra a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A kisebbek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, de be lehetett a járni a környéket egy traktorvontatású vonatszerelvénnyel is. Megrendezésre kerül a hagyományosnak számító ekevas hajító verseny, illetve a Belarus Traktor Kft., az Agroker Holding Zrt. valamint intézményünk szervezésében különböző erő- és munkagépek kerültek bemutatásra. Iskolánk Vendéglátó szakmai munkaközösségének jóvoltából látványos és finom ételeket lehetett kóstolni.

Az idő repült, és hamar elérkeztek a versenyzők a záró barázda kialakításához, amely szintén fontos értékelési szempont.

Az eredményhirdetésig baráti, kisebb szakmai beszélgetések alakultak ki. A versenyzők megosztották egymással tapasztalataikat, észrevételeiket.

A napot a várva várt eredményhirdetés zárta, ahol Dr. Soós Sándor elmondta, hogy a versenyzők nagyon színvonalasan teljesítettek.
 

A XIV. Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny eredményei
 

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-3 testű ágyeke

Sebő István

II.

2-3 testű ágyeke

Varga István

III.

2-3 testű ágyeke

Ferenczi Tibor Gábor

IV. 2-3 testű ágyeke Antal András
V. 2-3 testű ágyeke Miklós Julianna

 

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória

Gáspár Péter

II.

2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória

Béni Mihály

III.

2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória

Bagoly Ádám

IV. 2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória Tóth Sándor Gyula
V. 2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória Krivanik Péter
VI. 2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória Barkaszi István
VII. 2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória Tóth Dávid
VIII. 2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória Veres Bence

 

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-5 testű váltvaforgató eke

ifj. Éles Miklós


 

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-3 testű váltvaforgató eke

Éles Miklós

II.

2-3 testű váltvaforgató eke

Csoma Árpád

III. 2-3 testű váltvaforgató eke D. Nagy József

 

Helyezés

Kategória

Név

I.

Lófogatos

Sebők János

II.

Lófogatos

Orgován János

III.

Lófogatos

Gábor János

IV

Lófogatos

Tokár József