Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
A Nap kel 05:05-kor,
nyugszik 20:28-kor.

Holnap
Ivó, Milán
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

AJKP – Művészeti fesztivál – Szekszárd 2022.04.08-10.

Az idén (2022.04.08-10) újra megrendezésre került az Arany János Kollégiumi Program egyik méltán híres országos versenye a művészeti fesztivál.


A pandémia miatt 2 éve várat magára ez a nagyszerű program lebonyolítása. Az idén a Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola és a vásárosnaményi Babus Jolán Középiskolai Kollégium közös szervezésében valósulhatott meg a rendezvény.

Intézményünkből a VayRock zenekar (Osztolykán Alex 10.B és Algács Mózes Áron 10.B) mérettette meg magát.
A rendezvénysorozat 2022.04.08-án vette kezdetét, ahol az intézmények egy saját iskolájukat bemutató előadással készültek. A mi tanulóink egy zenei előadással készültek, melynek keretein belül bemutattuk a településünket, iskolánkat és kollégiumunkat. Az előadás osztatlan sikert aratott.A nap további részében a diákoknak egy zenés táncos esttel kedveskedtek, míg a kísérőtanárok műhelymunkán vettek részt.

Másnap 2022.04.09-én kezdetét vette a műsorszámok bemutatása a szekszárdi Német Színházban. A zenekarunk a következő repertoárral rendelkezett:
  • Máté Péter: Mondd miért szeretsz te mást
  • Karthago: Requiem
  • Bonanza Banzai: Valami véget ért
  • Máté Péter: Mindent vagy semmit
  • Osztolykán Alex (Saját dal): Miért fáj még mindig
  • Caramel: Alternatív
  • Korál: Hazafelé
  • Máté Péter: Ez majdnem szerelem volt

A zenekar minden produkciója után vastapsot kapott, elismervén a munkájukat. Az előadások után következett az oklevélátadó ünnepség. Zenekarunk több kategóriában is az élen végzett, még a közönségszavazatok közül is megszereztünk jónéhányat.

Másnap, élményekkel, elismerésekkel és oklevelekkel gazdagon indulhattunk haza. Az intézmények között nagyon jó barátságok köttettek. És végezetül Marianne Fillenz szavaival ékeskedve: „A zene mindenkinek a közös nyelve, annak is, aki sosem tanulta.”

Írta:
Ignáczy Zsolt
(támogató oktató) felkészítő tanár

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program