Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 23. csütörtök
Dezső
A Nap kel 05:00-kor,
nyugszik 20:34-kor.

Holnap
Eszter, Eliza, Vanessza
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

AJKP – Húsvétváró bennmaradós hétvége 2022. 04. 08. -10.

2022. 04. 08. – 10. között egy rendhagyó bennmaradós hétvégére került sor, amelyen csak az Arany János Kollégiumi Programban részt vevő lány diákok voltak jelen.

Pénteken a programhétvége megnyitását követően ellátogatott hozzánk Deák Orsolya pszichológus, aki a továbbtanulással kapcsolatos félelmekről beszélgetett a gyerekekkel. A közösen végzett gyakorlatok során igyekeztek ezt a feszültséget csökkenteni, miközben a motiváció erősítése is szerepet kapott. A kognitív átstrukturálás technikáját ismerhették meg, amely a későbbiekben hasznos lehet más jellegű problémák leküzdésében is.

Ezt követően közösségépítő játékokkal töltöttünk el egy kellemes órát. Végül elindultunk Nyírbátorba a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőbe, ahol mindenki kipihenhette a mögöttünk álló hét fáradalmait. Mindenki nagyon jó kedvvel tért vissza este a kollégiumba.

Szombaton reggel elindultunk az egy napos nyíregyházi kirándulásunkra. Elsőként a Sóstói Múzeumfalut látogattuk meg, ahol színes programokkal fogadtak bennünket. Bár az idő nem kedvezett számunkra, de jó kedvünket ez sem szegte és nagy izgalommal barangoltuk be a Múzeumfalu minden helyszínét. Útközben sokat beszélgettünk, nevettünk, játszottunk. Végül a gyerekek kiélhették kreativitásukat is és saját kezűleg készíthettek maguknak vagy szeretteiknek egy bőrkarkötőt.

A délelőtt fáradalmait egy ebéddel frissítettük fel a Colorado Steakhouse nevű étteremben. A zuhogó eső miatt a Sóstó körüli séta nagy szomorúságunkra elmaradt. Ezután utunk a Nyírplázába vezetett, ahol megtekintettünk egy szórakoztató kalandfilmet. Este élményekkel gazdagon érkeztünk vissza a kollégiumba.

 

Vasárnap napsütéses reggelre ébredtünk, amikor ismét útnak indultunk. Programunk helyszíne a kisvárdai Szabadulószobában volt, ahol két csoportra oszlott a társaság. Az egyik szobában lévő csoportnak egy vírus terjedését kellett megakadályozni, míg a másik szobában játszó diákoknak egy atombomba aktiválását kellett semlegesíteni. A játék során nagy szükség volt a csapatok együttműködő képességére, hogy közösön jussanak át az előttük álló akadályokon. Mindkét csapat nagyon ügyes volt, mert az idő lejárata előtt sikerült megoldani a feladatokat és kijutniuk a szobából. A végén a játékvezetővel közösen megbeszélték a tapasztalataikat.

 
Összességében azt mondhatom el, hogy egy nagyon jó hangulatú hétvégében volt részünk, ahol sikerült egy kicsit még jobban megismernünk egymást.
 
Tóth Beáta
szervező támogató oktató

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program