Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. június 23. vasárnap
Zoltán, Édua
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:55-kor.

Holnap
Iván
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Megemlékezés a kommunizmus áldozatairól

A megemlékezést hosszú előkészülés és gyakorlás előzte meg. A kollégisták nehéz erőfeszítésekkel, de annál is több érdeklődéssel naphosszat gyakoroltak és dolgoztak  a rájuk bízott feladaton, hogy minél hitelesebben és meghatóbban adhassák elő a célközönségüknek.


A diákok készítettek az előadáshoz egy prezentációt,  melyet bemutattak a diák társaiknak. Az elhangzottakat a kollégisták gyűjtő munka során készítették el. Először a vásártér úti kollégiumi részben emlékeztünk az áldozatokra. Majd  a naményi úti kollégiumban került sor az előadásra.

Az est folyamán számos és meg döbbentő információ hangzott el a kommunista terrorról. A 20. század éveiben több, mint 100 millióan haltak meg kegyetlen uralkodók miatt.
                                      -szovjet fogságba esett 189.608 magyar  honvéd
                                      -1956-os forradalom követeztében:-2000fő meghalt
                                                                       -20 000 fő meg sebesült
                                                                       - 350 főt kivégeztek
                                                                       - 200 000 fő elmenekült az országból.
 

Az estét Szabó Béla tanár Úr nyitotta meg. Megteltek az ülőhelyek a diákok és nevelőtanáraik döbbenten hallgatták az előadást.
Az előadás után a kollégiumvezető úr fejtette ki véleményét, amelyből kiderült, hogy a mai fiatalság kezében van a jövő és csak saját maguk alakíthatják azt úgy, hogy a jövőben ne történhessen meg többé ilyen kegyetlenség. Ezután pár kérdést tett fel a diákoknak, amelyre a tanulók sokasága bölcsen válaszolt.
A megválaszolt kérdések után a diákok megdöbbenve hagyták el a termet, a szövegben elhangzott dramatikus tények következtében. A kollégiumvezető úr háláját fejezte ki a szereplők és a felkészítő tanáruk felé, a rengeteg belefektetett idő és munka végett.

 
Baktalórántháza,2016.03.04             
 

Készítették:  Molnár Valentin 9/D, Jármos Csaba )/E
 

 

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program