Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 20. szombat
Tivadar, Odett
A Nap kel 05:48-kor,
nyugszik 19:50-kor.

Holnap
Konrád
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Tripláztak a Vay-sok a gáton!

„Fuss az árnál sebesebben” gondolat jegyében vártak idén minden érdeklődőt a szervezők, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG) munkatársai 2017. április 22.-én, szombaton Tiszabercelre, a műemlék szivattyútelephez.






Az iskolánkat 3 fő képviselte Szögyényi Gábor, Páskuly Gergő, Gajdos Kristóf, akik valamennyien a Baktalórántházai -Vay Ádám Középiskolai Sportegyesület tagjai.
Ezzel folytatták a „GÁTŐR FUTÁS” elnevezésű 2015. évi országos kezdeményezést, s így immár 3. alkalommal invitálták a gátra a futás kedvelőit. Tették ezt azzal a szándékkal, hogy - a hivatásuk fontosságát elismerve - tiszteleghessünk a vízügyi dolgozók előtt, akik a természetes vizeink és a vízkincsünk legjobb ismerői. Az árvizek és belvizek elleni védekezésben, a vízgazdálkodási létesítmények fejlesztésében, fenntartásában ugyanis ezen „szolgálattevőknek” a tevékenysége semmivel sem helyettesíthető.
Az elmúlt két évben az eseményt a Víz Világnapján rendezték meg, de a március végén tapasztalt, kissé rossz időjárás miatt ebben az évben a Föld Napjára tették át az időpontját a szervezők. Ki gondolta volna e döntés meghozatalakor, hogy az idei április ilyen szeszélyes lesz, hiszen az elmúlt időszak minden volt, csak nem „futás - barát”, jutott eső, hideg és szél is bőven. Ám a rendezvényt a természet most a pártfogásába vette, s azon a szombati napon a meteorológia kissé barátságosabb arcát mutatta.
Az előzetesen regisztráló első 100 jelentkezőt - a DECATHLON jóvoltából - az eseményre emlékeztető, értékes és hasznos meglepetés, egy ajándék hátizsák várta.
A regisztráció, a rajtszám átvétel és a helyszíni nevezés a Versenyközpontban, a műemlék szivattyútelep udvarán felállított sátorban történt.
A korábbi rossz idő nem riasztotta el a futás szerelmeseit, idén is nagyon sokan jöttek el erre a különleges megmérettetésre, összesen mintegy 150 fő nevezett, s ebből akadt olyan, aki két távon is indult. A legkülönbözőbb korosztályokból érkeztek résztvevők a négy táv valamelyikének megtételére, a legfiatalabb öt és fél, a legidősebb pedig 65 éves volt.
Az esemény a Tisza bal parti árvízvédelmi töltésén zajlott. Az aszfaltozott töltéskoronán a műemlék szivattyútelep mellől startolt el a mezőny, majd a különböző fordító pontoktól ide is érkezett célba.
A verseny az 500 méteres gyerekfutammal kezdődött, melyen a kisebbek a szüleikkel együtt is futhattak a jókedvű vetélkedésen.
Ezt követően a három felnőtti táv (egyéni és csapat) versenyzői egyszerre indultak el. A 3,2 kilóméteren 40 fő, a 7,2 kilóméteren 32 fő, a leghosszabb, így a legnagyobb erőpróbát kívánó 10 kilóméteres távon pedig 33 fő rajtolt.
Minden célba érkező befutó-érmet és csomagot kapott, a kategóriák első helyezettjeit pedig serleggel is jutalmazták.
 
 
 
 

Eredmények helyezései kategóriánként:

7,2 kilométeres férfi kategória:

1. Szögyényi Gábor
2. Páskuly Gergő
3. Gajdos Kristóf
 
Csapat helyezések:
 
7,2 kilométeres kategória:
 
I. Baktalórántházai - Vay Ádám Középiskolai Sportegyesület ( Szögyényi Gábor, Páskuly Gergő, Gajdos Kristóf)
II. ÉVISZ Trió (Varga Bence, Lakatos Zoltán, Hugyecz Tibor
III. Szabolcs Tájfutók (Liskány Diana, Zsibrita Dávid, Liskányné Jáhor Anikó)
 


 

 


 

 
 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés