Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 21. vasárnap
Konrád
A Nap kel 05:46-kor,
nyugszik 19:51-kor.

Holnap
Csilla, Noémi
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Beszámoló a VI. AJKP Országos Erő-állóképesség Versenyről Baktalórántháza, 2017. március 17-19.

Ismét eljött az idő, hogy az Arany János Program legerősebb tanulói összecsaphassanak egymással. A tét nagy volt, hiszen, ha harmadszorra is Püspökladány nyeri a csapatversenyt, akkor a vándorkupa náluk talál örökös gazdára. 


Pénteken egymás után érkeztek a csapatok, összejött a család. A technikai értekezlet és a mérlegelés után Gerják József igazgató úr nyitotta meg a versenyt, amelyet ezúttal Nagy Erik, korábbi vásárosnaményi versenyzőnk emlékének ajánlottunk, aki az idei évben hunyt el 17 évesen autóbalesetben. Egy perces néma felállással és Eric Clapton: Tears in heaven című számával tisztelegtünk Erik emlékének.
A szomorú bevezető után megkezdődött a verseny, ami az első versenynapon guggolással kezdődött és fekvenyomással folytatódott. Az este gyengén alakult számunkra, hiszen 7 versenyzőnk sem volt képes teljesíteni a kezdősúlyt, így elszálltak a reményeink a csapatversenyen való indulásra. A tanulók ennek ellenére végigcsinálták a verseny, bár már nem volt jelentősége.
A király kategóriában guggolásnál ismét a ladányi erőgép, Gyöngyösi Ádám bizonyult a legerősebbnek, 173 kg-ra javítva az eddigi rekordot. Forrtak az indulatok, amelyek vitákba torkollottak, ezen jövőre változtatni szeretnénk. Fekvenyomásnál is nagyon szép gyakorlatokat láthattunk.
Szombaton felhúzással, majd a saját testsúlyos számokkal folytatódott a verseny. Felhúzásban Vigh Jani (Hódmezővásárhely) hatalmas akarattal 200 kg-ra javította a rekordot, míg lány tolódzkodásban Kiss Noémi 25 ismétléssel írt új fejezetet a rekordok között. A verseny fáradalmait a helyi Fenyves Hotel és Konferencia Központ Welness részlegében pihenhettük ki. Este diszkó és karaoke buli adott méltó befejezést a napnak.
Vasárnap már mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést, amire egy finom és tartalmas ebéd után került sor. Igazgató úr a szokásos vicces modorában adta át a legjobbakat megillető díjakat. Ezúton is meg szeretném köszönni támogatóink ajándékait, hiszen a versenyzők odaadását egy kis ajándék még tovább tudja fenntartani.
A csapatverseny egyébként nagyszerű versenyzéssel a Kövesi-team, Püspökladány nyerte immár harmadjára, így most már magukénak tudhatják ezt a roppant nagy eszmei értéket képviselő kupát.
Remélem jövőre is összejöhetünk egy hétvégére!
 
Baktalórántháza, 2017-03-20
Dihen Miklós szervező
 
 
Támogatóink a következők voltak:
1.      Fő támogató: Scitec Nutrition Popeye DS táplálék kiegészítő szaküzlet, Nyíregyháza
2.      Kineszil Kft. Nyíregyháza
3.      Biotéka, Baktalórántháza
4.      Papírmadár Papír-írószer, Baktalórántháza
5.      Póker Kft. Baktalórántháza
6.      Anita Pizzéria, Baktalórántháza

 


 

 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés