Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. március 29. péntek
Auguszta
A Nap kel 05:31-kor,
nyugszik 18:19-kor.

Holnap
Zalán
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Iskolai szavalóverseny

2017. április 11-én, a költészet napja alkalmából a hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezésre került iskolánkban a szavalóverseny. Idén az iskola Naményi úti részében, a kollégium „A” emeleti társalgójában gyűltek össze a megmérettetésre jelentkező diákok és a verset szerető, érdeklődő vendégek. A kollégium dolgozóinak köszönhetően a helyszín csodálatos díszletet biztosított a versünnephez.


A zsűri elnökének szerepét Barsy Csabáné tanárnő, iskolánk nyugdíjas pedagógusa vállalta, munkáját zsűritagként Rostás János Tiborné Agócs Mónika kollégiumvezető és Kenéz András tanár úr segítette. Mindhárman odaadó figyelemmel és megértő türelemmel hallgatták végig a tanulók szavalatait, kedvességükkel igyekeztek oldani a néha bizony kicsit lámpalázas szavalók feszültségét, szavaikkal, tanácsaikkal irányt mutattak a versenyzőknek.
Nem volt könnyű dolguk a helyezések megállapításánál sem, hiszen a diákok felkészültsége és a választott versek sokszínűsége magasra helyezte a mércét. Amíg a zsűri elvonult döntését meghozni, addig a versenyzők és a vendégek egy rövid összeállítást tekinthettek meg József Attila műveinek feldolgozásaiból.
A zsűri értékelő szavai után került sor az eredményhirdetésre, az emléklapok és oklevelek átadására. A verseny első helyezettje Balogh Tímea Stella 11. D osztályos tanuló lett, aki Villon: A haláltánc-ballada című művét adta elő. Második helyezést ért el Drabik Abigél 10.E osztályos tanuló Váci Mihály: Még nem elég című művével, a harmadik helyen pedig a szintén 11.D-s Faragó Anna végzett Goethe: Tündérkirály című balladájával. Rendkívül izgalmas Vörösmarty-interpretációt hallhattunk Zachár Márktól, a 10.B osztály tanulójától, aki ezért különdíjban részesült, míg Dancs Zoltán 10.H osztályos diákot szavalatáért szóbeli dicsérettel jutalmazta a zsűri. A tanulók mellett természetesen a felkészítő tanárok munkáját is megköszönték a versenybírák.
Az igazán meghitt hangulatúra sikerült délután csak megerősítette a jelenlévőket abban a hitükben, amit leginkább Wass Albert szavaival fejezhetünk ki:
„Szellő a vers, s én azt hiszem,
a Végtelen küldi vele nekünk
Világ-virágok bűvös illatát,
s amint szívünkön lopva illan át
lepergeti az érzés-szirmokat.”
 

 

Jene Péterné
szervező

 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés