Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 23. csütörtök
Dezső
A Nap kel 05:00-kor,
nyugszik 20:34-kor.

Holnap
Eszter, Eliza, Vanessza
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Bücher können Brücken bauen-A 2. baktalórántházi találkozó

Sajnos a politikai történések következményeként 2016 januárjában a partnerek lemondták a törökországi partnertalálkozót, amelynek pótló helyszínéül iskolánk adott helyet.
A program igen színes volt.

 

Bemutattuk egymásnak az uniós egyesítési folyamatokat a második világháborútól egészen napjainkig és megbeszéltük az egyesítési folyamatok főbb lépéseit. Mindezt csapatokban, állomásról állomásra haladva, pontról pontra.
Elkészítettünk egy 17 méter hosszú idővonalat a partnerek legfontosabb történelmi eseményeiből. Ez az idővonal jelenleg is iskolánk kollégiumában található, amelyet a diákok rendszeresen megtekinthetnek.
Előkészítettük a Soest-i záró rendezvényt, amelyen egy szervezet az” Engel der Kulturen” –Kultúrák angyalai” a legfontosabb szerepet kapta.  http://www.engel-der-kulturen.de/
Ők irányították projektnapot. A tanulók kézműves foglalkozáson színezhettek rajzolhattak és digitálisan megalkothatták a szervezet logóját. A logó a 3 világvallás szimbólumait egyesíti, amely egy angyalt ad ki.
Ismét betekintést nyerhettek Magyarország történelmi és természeti szépségeibe is.
Ellátogattunk Vizsolyba, ahol az első magyar Bibliát nyomtatták. A múzeumban a nyomdászat mesterségét kis is lehetett próbálni.
Sárospatakon a Rákóczi- család történetével ismerkedhettek meg. Hortobágyon a nagyon híres lovas kultúra és állatvilág tárult a látogatók szeme elé.
Most is nagyon jól érezte magát minden résztvevő, és nagyon hasznos információkat szerezhettünk egymás történelméről.
Mindezeken felül, a más kialakult barátságot tovább mélyültek.
 
Köszönjük a tartalmas napokat!
 

Galéria

Cikk a projekt honlapján:
 
 
Termékek:
 
Idővonal-Ebook
 
Uniós egyesítési folyamatok a médiában- Ebook

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program