Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
A Nap kel 05:05-kor,
nyugszik 20:28-kor.

Holnap
Ivó, Milán
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

2. Országos „Nyelvhasználó” verseny angol – német – francia –spanyol - orosz nyelvből

A verseny célja:A nyelvtudás nem cél, hanem eszköz” gondolat jegyében szeretnénk buzdítani a tanulókat arra, hogy ne csak tanulják, hanem használják is a nyelvet, bemutatni, hogy egy idegen nyelvű szöveg nem csak tanulási célokat szolgálhat, hanem ismeretszerzésre, kutatásra is alkalmas, hogy az idegen nyelv nem megtanulnivaló ismeretek halmaza, hanem sajátos lehetőség a világ megismerésére. A felhasznált szövegek egy adott téma köré csoportosulnak, azt járják körbe különböző szempontok szerint. Az idei téma:
 

„ A farmer”

 
A verseny menete:a verseny 5 fordulóból áll, mindegyikben egy „csomagot” kapnak a versenyzők, amely egy szöveget és hozzá tartozó nyelvi feladatokat tartalmaz. Minden csomaghoz tartozik egy nyelvi ellenőrző feladatsor is. A verseny végén egy prezentációt kell készíteni az adott témában, a szövegekben található információk felhasználásával. A verseny végeredményét az ellenőrző feladatsorok és a prezentáció eredménye adja.
A verseny a www.titonline.hufelületen, interneten keresztül zajlik. A versenyzők regisztráció után tudnak belépni, és meghatározott időben letölteni a szövegeket. Az ellenőrző feladatsorokat is itt kell megoldaniuk, a prezentációkat is ide kell feltölteniük.
A versenyt angol és német nyelvből A2 és B2, spanyol, francia és orosz nyelvből B1 kategóriában szervezzük. Bővebb információ, ütemezés a honlapunkon olvasható.
A verseny díjazása:kategóriánként az első 3 helyezett értékes tárgyjutalomban (informatikai eszközök) részesül, az első hat versenyző oklevelet kap.
A verseny ütemezése:a „csomagok” meghatározott időben lesznek hozzáférhetők kb 2 heti rendszerességgel, a tanév menetrendjéhez igazodva. Részletek a honlapunkon
Nevezési határidő:2015. november 30. Jelentkezés online, vagy e-mailben.
Nevezési díj: 1500 Ft/fő, befizethető: TIT Jurányi Lajos Egyesülete 11600006-00000000-72755208 (Erste Bank Hungary Zrt)
A verseny szervezője:TIT Jurányi Lajos Egyesülete Nyíregyháza
Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium  Baktalórántháza
Erasmus + Bücher können Brücken bauen projektje


Jelentekezési lap

 
 

Sikeres versenyzést kívánunk!
 

Eredmények:

Hargitai Ágnes
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
30-325-1915

 

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program