Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
A Nap kel 05:05-kor,
nyugszik 20:28-kor.

Holnap
Ivó, Milán
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

„Schüler als Wirtschaftsexperte” című Comenius iskolai együttműködések című projekt záró találkozó

Záró találkozójához érkezett a „Schüler als Wirtschaftsexperte” című Comenius iskolai együttműködések című projekt. A projekt az élethosszig tartó tanulás programban valósult meg, a Tempus Közalapítvány támogatásával.A találkozót Lengyelországban Chalupkyban tartottuk. Mind a 3, projektben részt vevő intézmény bemutatta az elmúlt két évet: baktalórántházai, Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, Spisska Nova Ves-i - Stredná odborná škola ekonomická, és a vendéglátó intézmény a Zespół szkól ogólnokształcących.
Az első nap nagyon különlegesen indult. Bochniában találkozott a 3 iskola egy sóbányában. Csoportdinamikai játékokkal ismerkedetek meg a diákok, majd megnéztük a bányát. Másnap reggel Krakkó felé vettük az irányt. A hatalmas hőségben is megcsodálhattuk Krakkó nevezetességeit: Posztó Csarnok, Királyi Palota, Krakkó főtere, Egyetem, a Waveli Székesegyház és a Szent Mária Bazilika.
A 3. napon minden résztvevő bemutatta az elmúlt két évét előadás formájában, majd gazdasági vetélkedőt rendezett a vendéglátó iskola. Diákjaink nemzetközi csapatokban mérték össze tudásukat.
A napi programban még a közös társasjáték létrahozása szerepelt, amit szintén csoportokban készítettek el a tanulók. Be is mutatták az egész iskola előtt. A szabályokat és a kérdéseket már a 2. projektév alatt elkészítettük.
A projektnap zárásaként minden iskola a saját készítésű gazdasági társasjátékát mutatta be. Hatalmas sikert arattak a különböző ötletes játékok.
Este lehetőségük volt a csoportoknak egy zenés-táncos esten még jobban megismerkedni és egyben el is búcsúzni, hiszen ez volt az utolsó este, amikor mindenki együtt volt.
Az 4. nap délelőttjén egy közös banklátogatáson voltunk, ahol megismerkedhettünk a helyi bank tevékenységeivel. A bankvezető egy workshop keretén belül logót terveztetett, és játékos feladatokkal ismertette meg a csoportot a banki világ részleteivel.
Diákjaink nagyon szoros barátságokat kötöttek, és jól érezték magukat. Nyelvtudásuk nagyon sokat fejlődött, mind az általános mind a szakmai német nyelvi készségük gyarapodott.
A visszajelzések alapján, minden tekintetben egy nagyon sikeres és tapasztalatokkal teli projektet mondhatunk magunk mögött. Szomorúan vették a tanulók tudomásul, hogy egyelőre nem találkozhatnak egymással, de a jövőben további együttműködéseket tervezünk.
Szilágyi Dávid 9.e
Kozma Béla 9.e
Pethő Bence 9.d
Tóth Norbert 9.d
 
Részt vevő tanárok:
Bogdán Gabriella
Kötél Ferenc
Tóth Szabolcs

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program