Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 18. csütörtök
Frigyes, Kamill
A Nap kel 05:10-kor,
nyugszik 20:44-kor.

Holnap
Emília, Esztella
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

AJKP-s szakmai kirándulás és projekthétvége Esztergom 2023.04.21-22-23

Pénteken, harmadik óra után, busszal indultunk el Esztergom felé. Első programunk a Liszt Ferenc repülőtér Autóparkjában kezdődött. A múzeumban magtekintettük a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évének szinte teljes repüléstörténetét. Feljutottunk a kiállított repülőgépek egy részének fedélzetére, betekintést nyerve a személyzet és a pilóták munkájába. Majd helyi buszra szálltunk és egy alapos átvizsgálás és „check”-in utasfelvétel után, kezdődhetett a háromórás túra. Bejutottunk a reptér számos kulisszái mögé, „testközelből” figyelhettük a le és felszálló utas és teherszállító gépeket, megfigyeltük a kiszolgáló személyzet a „rámpások”, irányítók munkáját. Idegenvezetőnk elmagyarázta a reptér látható és láthatatlan munkamenetét, megismerkedtünk a repülésbiztonsági eszközökkel, elhaladtunk a szerelőhangárok mellett és megtekintettük a tűzoltóállomás tűzoltóautóit, megismerve a tűzoltók munkáját vészhelyzet esetén. Estére elfoglaltuk szálláshelyünket az esztergomi Rugby Club sportszállóban, ahol az étkezéseink is biztosítva voltak.
Szombat délelőtt, az országban egyedülálló módon fedeztük fel Esztergom belvárosát. A Kickbike-os városnézés egy igazi élményprogram a kerékpár és a roller ötvözésével született eszközzel. A Mária-Valéria hídon átkelve, Szlovákiába Párkányra jutottunk. Sétával ellentétben, gyalogosan eddig sok időbe telő és elérhetetlennek tűnő városrészeket, látványosságokat ismertetett meg a túravezetőnk, bemutatva a helyszíneket. Az Esztergomi Bazilikánál zártuk utunkat. Itt a csapatok feladata volt NET-kvíz és Multifürkész játékkal felfedezni és megismerni a főszékesegyház látványosságait, helyes választ adva a feltett kérdésekre. Ebéd után, a Duna melletti parkban kezdődhetett az” íjászok viadala”. Még sok ügyességi játékot (pálcapeca, tányértollas, talpaló, soft-csúzli) is kipróbálhattak a tanulók. Busszal Visegrádra utaztunk, ahol a Királyi Palota és a Fellegvár történelmi nevezetességeit néztük és ismertük meg. Csodálatos panorámakép tárult elénk a magasból. A napot a visegrádi gokartpálya egy órás ” Forma 1-s Gokart” futamával zártuk.
Vasárnap reggeli után a Nautica Yacht kikötőből indulva, sárkányhajóra szálltunk a Kis-Duna ágon a Prímás-szigetnél, és kieveztünk a Dunára kétszer negyvenöt percben. Tapasztalt kormányosunk sok érdekességet mondott a Dunáról és annak élővilágáról. Ebéd után fáradtan, de élményekkel gazdagodva indultunk vissza a kollégiumba.
 
Készítette: László András 12 B osztályos tanuló


EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program