Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 17. szerda
Rudolf, Kiara
A Nap kel 05:54-kor,
nyugszik 19:46-kor.

Holnap
Andrea, Ilma
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

AJKP Művészeti programhétvége

2023. február 24. – 26. között művészeti programhétvégét szerveztünk tanulóinknak. A hétvége elsődleges célja a közösségépítés és a pozitív élmények gyűjtése mellett a mozgás szeretetének erősítése valamint az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása volt.

A hétvége, a program megnyitását követően, mozilátogatással kezdődött. Pénteken délután Nyíregyházára utaztak  a gyerekek  ahol a Cinema City moziban a Hangya és a Darázs című legújabb Marvel filmet tekintették meg.
Szombat délelőtt csoportos foglalkozás keretein belül néptánc és mentálhigiénés foglalkozásokon vettek részt a gyerekek. A néptáncon Kádár Mihály tánctanár vezetésével a Bökönyi táncok típusaival ismerkedhettek meg, a lassú tempójú „csendes”, a közepes tempójú „csárdás” és a friss „ugrós” táncokkal. Emellett a jellegzetes összefogódzási módok, váll –derék fogás, oldalfogás elsajátítása volt a cél. A foglalkozás elérte célját, mert a gyerekek könnyedén és jó hangulatban sajátították el az új lépéseket.

A mentálhigiénés foglalkozást Fodorné Kalán Edina pszichológus tartotta a gyerekeknek, melynek fő célja, hogy megismerjék a lelki egészség megőrzésének lehetőségeit, hogy megtanulják, hogyan lehet nehéz élethelyzeteket kezelni, ezáltal hogyan lehetnek önmaguk, illetve szűkebb, tágabb környezetük segítségére.
Szombat délután a kikapcsolódásé volt a főszerep, hiszen a diákok Kisvárdára utaztak a Fun City Bowling bárba, ahol egy jóhangulatú bowlingozáson vettek részt. Kellemesen elfáradva tértek vissza a kollégiumba, majd vacsora után szintén a mozgás dominált, mert rendeztünk egy ping - pong versenyt.
Vasárnap délelőtt ellátogattunk Mátészalkára a Városi uszodába, ahol mindenki kellemesen feltöltődött a fürdőzés élményétől.

 A program zárására ebéd után került sor. Az elégedettségi kérdőívek és az élmények megbeszélése után mindenki elvonulhatott a szobájába, hogy felkészüljön a következő napi tanórákra.
 
Tóth Beáta
szervező támogató oktató

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program