Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 23. csütörtök
Dezső
A Nap kel 05:00-kor,
nyugszik 20:34-kor.

Holnap
Eszter, Eliza, Vanessza
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Újra megérkeztek a gólyák!

„Tanulj meg mindent, amit lehet, amikor csak lehet,
akitől csak lehet!

Egyszer eljön az az idő, amikor hálás leszel ezért magadnak.”

Sarah Caldwell


A Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium egyik jól bevált hagyománya az AJKP-s „Gólyatábor”. Ebben az évben is hűek voltuk eme hagyományunkhoz és 2014. augusztus 25-én megnyitotta kapuit iskolánk az elsősök előtt.


A programok igen változatosak voltak, a gyerekek visszajelzése szerint maradandó élményeket biztosítottak. A programok összeállításában számos nevelési célt kell szem előtt tartanunk, a teljesség igénye nélkül felsorolnék néhányat: szocializációs nevelés, közösségi életre való nevelés, toleranciára való nevelés, csapatmunkára való nevelés, közösségbe való beilleszkedés segítése, kommunikációs képességek fejlesztése.

2014. augusztus 25-én hétfőn a gyerekek izgatottan léptek be a kollégiumba, szemükben a kíváncsiság és az öröm tükröződött. A tanulók elfoglalták szálláshelyeiket, majd körbenéztek „második otthonukban”. A sportosság és egészséges életmód jegyében egy kerékpár túrával indult a hét. A kellemesen elfáradt tanulók jutalma egy fagylalt volt, melyet Baktalórántházán fogyasztottak el. Újabb motivációként a visszatekeréshez a kollégiumban egy finom vacsora várta a tanulókat. Estére egy éjszakai tájfutó versenyen vehettek részt a gyerekek, amelyen minden eddigi tudásukat és tapasztalataikat kipróbálhatták a résztvevő diákok. Másnap -kedden - a gólyák egy bemeneti mérés után látogatást tettek Nyíregyházára és a moziban egy nagyon érdekes filmet nézhettek meg.

Visszaérkezvén újból hódolhattak a sport oltárán, illetve gasztronómiai tudásukat is kamatoztathatták egy közös bográcsozás keretein belül. Szerdán a gyerekek fizikai állóképességének a felmérése történt, melyet lovas oktatás és kreatív foglalkozások követtek.

A délutáni órákban pedig úszásoktatáson vehettek részt. Az esti órákban kiselőadásokat és gyűjtőmunkákat készítettek a másnap megrendezésre kerülő szatmári körút kapcsán. Csütörtökön az említett körút előtt izgalmas önismereti, kommunikációs, és tanulás módszertani foglalkozáson vettek részt a tanulók.

Ezután következett a várva várt kirándulás, mely osztatlan sikert aratott a résztvevők körében. Visszaérkezvén egy búcsú, éneklős és táncos est várta a gólyákat. Pénteken a tábor zárásaként egy szülői értekezleten, a szülők értesülhettek a tábor eseményeiről és megbeszélhették a jövő céljait, terveit. Ezt követően a szülők és a tanulók egy állófogadáson vehettek részt, ahol svédasztalos ebéd várta az egybegyűlteket.

A tanulók számos élményekkel a tarsolyukban hagyták el a kollégiumot. Mi pedagógusok, pedig örültünk, hogy olyan programokat szervezhettünk a diákoknak, mellyen nem csak jól érezhették magukat, de sokat is tanulhattak.

Rudolf Steiner szavaival élve: „Mindenfajta nevelés önnevelés, és mi mint tanítók, nevelők csak a saját magát nevelő gyermek környezetét alkotjuk. A legkedvezőbb környezetet kell teremtenünk, hogy a gyermek úgy nevelje általunk önmagát, ahogy belső sorsát követve nevelődnie kell.”
 

Ignáczy Zsolt
Kollégiumi munkaközösség

 

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program