Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert
A Nap kel 06:44-kor,
nyugszik 18:38-kor.

Holnap
Vencel
napja lesz.

Legutóbbi képek

 
 

Farsangi hagyományőrző hétvége

Kollégiumi közösségünk ebben az évben is megrendezte szokásaihoz hűen a tervezett farsangi bennmaradásos hétvégi programját. A pénteki napon a kora délutáni órákban került sor ünnepélyes keretek közt a programmegnyitóra, ahol tájékoztatást kaptak a gyerekek a programok tervezett időbeosztásáról. A késő délutáni órákban a vacsora után lehetőséget kaptak a diákjaink, hogy megmutassák hogyan képesek térkép alapján tájékozódni sötétben és világosban egyaránt, tájékozódási futás keretében a tornacsarnokban.
 

A sporteseményt nagy örömmel fogadták tanulóink, mindannyian részt vettek és lelkesen végezték a kijelölt feladatokat, így a pénteki program negyed tizenkettőig tartott, majd álomra hajtották fejüket gyerekeink.
A következő nap reggeli után három helyszínen három különböző feladat várta a nebulókat, lovaglási és lóápolási ismereteket sajátítottak el, farsangi plakátkészítésen vettek részt, és kerékpár ügyességi versenyen mutatták meg rátermettségüket, kreativitásukat, és ügyességüket. Délben megebédeltek, és elindultak a nyíregyházi állatparkba csapatépítő tanulmányi kirándulás keretében, a látottakat a következő napi jelmezkészítésnél tudták hasznosítani. Az állatkertből visszaérkezve egy kis pihenő keretében megbeszélték a látottakat, élménybeszámolót tartottak, majd ezt követően megvacsoráztak és indultak a vásárosnaményi Szilva Termál-és Wellnesfürdőbe, ahol este negyed tizenegyig szórakoztak a már előző feladatoktól megfáradt AJKP- s diákjaink.
A vasárnap reggeli ébresztőt követően kooperatív foglalkozás keretében ismerkedtek meg a tanulók a külföldi farsangi rendezvényekkel, melyet időnként memóriajátékokkal színesítettek.
A jó ízű ebéd után a vadasparkban rögzített információk alapján, a kiválasztott állatfajta jelmezét készítették el tanulóink, melyből jelmezversenyt is rendeztek. A hétvége farsangi totóval zárult, miután az arra érdemesek átvehették a különböző versenyek díjait.

Tóth Szabolcs
AJKP csoportvezető

Könyvtár nyitvatartás

  VÁSÁRTÉR  ÚT NAMÉNYI ÚT
HÉTFŐ 12:30-15:10 8:50-11:35
KEDD 8:50-11:35 12:30-15:10
SZERDA 12:30-14:15 8:50-11:35
CSÜTÖRTÖK 8:50-11:35 12:30-14:15
PÉNTEK 12:30-14:15 9:45-11:35

Webmail

 

Nemzeti Tehetség Program