Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 17. szerda
Rudolf, Kiara
A Nap kel 05:54-kor,
nyugszik 19:46-kor.

Holnap
Andrea, Ilma
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

AJKP-s tanulók a Kékesen!

Sajnálatos dolog lett volna, ha éppen az egyik legkeményebb futóversenyen nincs Baktalórántházáról versenyző, mely az ország legmagasabb hegyére visz fel. Nevezési csúcsot döntött a Budapest Sportiroda által szervezett 22. Kékes Csúcsfutás.


Az 1998 óta folyamatosan megrendezésre kerülő eseményre idén 2350 futó jelentkezett. Az esemény útvonala a kezdetektől változatlan, a mátrafüredi rajt után 11.6 km-t kell futni az ország tetejét jelző, jól ismert és legendás 1014 méter magasan lévő kőhöz. A szint amit le kell küzdeni 671méter. Az esős május után a Mátra talán a legszebb arcát mutatta, a zöld szín összes árnyalata adta a díszletet a felfutáshoz.

S talán kevés olyan iskola van, mint a Vay Ádám Gimnázium Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, hol a tanárok és a diákjaik egymás mellett versenyeznek. Ez az egyik legfelemelőbb érzés. S a versenyen nincs osztályzat, nincs intő, csak jó tanács van és sportszellem! A kiválasztott három tanuló hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, mindannyian iskolánk Arany János Kollégiumi Programjának tagjai. Szociális, illetve anyagi nehézségekkel küzdenek, így gondot jelentett számukra a versennyel járó költségek fedezése: az utazási, a nevezési költségek, illetve a sportfelszerelésük biztosítása. Ezeket a költségeket a program állta.

Szabó László Tamás 12.B                 128.Hely
Horváth Alex Dávid 9.AJKP             150. Hely
Kiss Roland Krisztián 11.C               194. Hely
Angyal Miklós                                   298. Hely
Szögyényi Gábor                               75. Hely
 
 
 
Büszke vagyok tanítványaimra, hogy egy ilyen versenyen is becsületesen helyt tudtak állni.
EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program