Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. június 23. vasárnap
Zoltán, Édua
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:55-kor.

Holnap
Iván
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

III. AJKP Országos Erő- Állóképesség Verseny

Immáron harmadik alkalommal találkoztak az AJKP erős fiataljai Baktalórántházán, hogy eldöntsék ki az erősebb és állóképesebb. A már megszokott csapatokon kívül ( Püspökladány, Hódmezővásárhely, Kiskunfélegyháza, Hajdúböszörmény, Baktalórántháza) új csapat, Törökszentmiklós is bekapcsolódott a küzdelmekbe. Pénteken (október 25- én) délelőttől egészen késő délutánig érkeztek a résztvevők. A verseny mérlegeléssel kezdődött, majd vacsora után a mátészalkai Városi Uszodába látogattunk el egy kis esti fürdőzésre.
 

Szombaton reggel kezdődtek meg a versenyek először guggolással, majd fekvenyomással folytatódott a program. Ebéd után egy óra pihenő következett, ezután felhúzással kezdtük a délutáni programot. Ebben egymás után kétszer is rekordnak örülhettünk, először Balogh István püspökladányi versenyző javította az eddig fennálló 150 kg-os rekordot 151 kg-ra, majd nem egészen két perc múlva Balogh Dávid hajdúböszörményi sportoló ezt mindjárt átírta 153 kg-ra. Késő délután a tolódzkodás következett, ahol ismét rekord született Csík Roland törökszentmiklósi versenyző révén, aki az eddig Tóth Zoltánunk által tartott 47 ismétléses rekordot 51 ismétlésre javította. A verseny a hölgyeknél is izgalmasan alakult, mert Kiss Noémi hódmezővásárhelyi versenyző hölgy, csapattársa, Varga Veronika tavalyi rekordját írta át 11 ismétlésre. Az utolsó szám a húzódzkodás volt. A verseny végeztével jó hangulatú állófogadás következett, majd a tanulók a feszültséget karaoke buliban, majd diszkóban vezették le.

Vasárnap az érdeklődők kerékpártúrán a vajai várban jártak, ahol iskolánk névadójának (Vay Ádám) életét ismerhették meg. Ezalatt a kollégiumban szakmai napot tartottunk, ahol a helyi diákok a „Bolond falu” című cigány mesét adták elő, majd pedig irányított beszélgetésen vehettünk részt, amelyben a cigányság kapcsolatát az iskolával vizsgáltuk, elemeztük.

A szakmai nap és kirándulás végeztével jó hangulatú ebéd következett, majd szponzoraink jóvoltából értékes nyereményekkel gazdagodtak a dobogós és elismert sportolók.

A vándorkupát, most már harmadjára Baktalórántháza csapata nyerte, így ez végleg nálunk marad, a következő évben új vándorkupa elnyerésére nyílik lehetőség, amit az eredményhirdetésen már közszemlére bocsájtottunk. Ezután csak a búcsúzkodás maradt hátra, valamint a tény, ismét izgalmas és tartalmas versenyt tudhatunk magunk mögött. Remélem jövőre még több csapatnak örülhetünk!

Tehát találkozunk jövőre Veletek, és nemcsak Veletek, ugyanitt!

Dihen Miklós szervező

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program