Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
A Nap kel 05:05-kor,
nyugszik 20:28-kor.

Holnap
Ivó, Milán
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

AJKP Mikulás ünnepség a Koliban

Iskolánk hagyományosan megrendezésre került a Naményi úti tornacsarnokban 2018. december 05-én a Mikulás ünnepség.

Habár már középiskolás diákok vagyunk, mégis minden évben gyermeki örömmel várjuk a Mikulás ünnepséget. De eltérően az általános iskolától, mi másképp ünnepelünk, inkább az ügyesség játszik szerepet ezen az alkalmon.

A rendezvény vetélkedőkre épült, melyben egyrészről mikulás jelmezbe kellett öltözni, másrészről a csapatoknak ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk. Mindkét megmérettetést egy szakértő bizottság zsűrizett, melyben helyet kaptak: Rostás János Tiborné Agócs Mónika kollégiumvezető, Tóth Beáta és Major Csaba kollégiumi nevelőtanárok, Tóth Nóra DÖK elnök és Baráth Dominik 10. B osztályos tanuló.
A versenyfeladatok sokszínűek voltak, és izgalmasak. A csapatoknak segítettek patronáló diákok is. Az ügyesség mellett a logikát is kellett hasznosítaniuk diáktársaimnak, hiszen a puzzle kirakása, filmcímek gyűjtése, karácsonyi papírdekoráció készítése nagy koncentrációt igényelt. A gyorsaság játszott szerepet a mindenki által kedvelt csokievő versenyben, illetve a pingponglabda dobásban.
Ezek a versenyek előzetes felkészülést is igényeltek a kollégistáktól (egy rövid vers írása), a csapatok szervezése a kollégiumi elhelyezésnek megfelelően történt. Nagyon jó lehetőség volt arra, hogy a szintek közösségei még jobban megismerjék egymást, együtt dolgozva szórakozzanak. Felhőtlen és derűs hangulatú esti program volt, melyen a csoportnevelők és tanulók is kikapcsolódtak.
A zsűri az elért pontokat összesítve hozta meg döntését, s a  győztes csapatokat oklevéllel és édességgel jutalmazták, és minden résztvevő kapott Mikulás lévén édességet:

  1. helyezett: B1
  2. helyezett:B2
  3. helyezett: A emelet
  4. helyezett: Vásártér

Jövőre újra várjuk együtt a Mikulást!
 
                                                                                                          Baráth Dominik
                                                                                                                   10. B

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program