Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
A Nap kel 05:52-kor,
nyugszik 19:47-kor.

Holnap
Emma
napja lesz.

Legutóbbi képek






 




 

Kolis Gólyatábor AJKP 2017

Azon gondolkoztam a nyári szünetben, - hogyan fogom megismerni az új osztálytársaimat, az új környezetemet? Megoldotta ezt a problémát a kollégium, hiszen Gólyatábort szervezett nekünk, ahol megkaptuk a válaszokat a felmerülő kérdéseinkre és rengeteg élménnyel gazdagodtunk. 

 



Szerda reggel nagy várakozással léptük át szüleink kíséretében az iskola kapuját. Megismerkedtünk a kollégiummal, a nevelőtanárokkal, és az osztályfőnökkel is. Ők kalauzoltak végig bennünket ezen a két napon. Az első nap délelőttjén elfoglalhattuk szobáinkat, amely a második otthonunk lesz több éven keresztül, majd a szülőértekezlet közben megkaptuk az iskolakezdéshez szükséges ajándékokat. A finom ebéd után elbúcsúztunk szüleinktől és elkezdődtek a színes programok.
 

Játékos ismerkedéssel kezdtünk, majd Baktalórántházára kerékpároztunk, ahol megmutatták a város nevezetességeit és a számunkra szükséges helyeket, pl. üzletek, posta, kormányhivatal és orvosi rendelők. Az itt elhangzottakról a vacsora utáni vetélkedőn adtunk számot, a megmérettetés különlegessége az volt, hogy minden csoport nyert egy tortát.

A második nap szintén kerékpár túrával kezdődött, megtekintettük Baktalórántházán a Dégenfeld kastélyt, ahol hallhattunk a város és a kastély történetéről. Több kiállító teremben interaktív monitorokon keresztül jutottunk el a régmúltba. Társaim nevében is mondhatom, hogy nekünk a tánc a bálteremben tetszett a legjobban, hiszen palotást és csárdást táncolhattunk.
Ebéd után Nyíregyházára, a Vidor fesztiválra utaztunk, ahol megnéztünk egy képzőművészeti kiállítást. Majd fagylaltoztunk és elvegyültünk a Kossuth téri forgatagban. Mire visszaértük a kollégium is benépesült és ismerkedhettünk a felsőbb évesekkel, de előtte még bezártuk a Gólyatábor kapuját, hogy pénteken megnyithassuk az iskoláét.


Horváth Katalin Brigitta 9. AJ tanuló
 




 

 

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS



 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program