Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 16. kedd
Valter
A Nap kel 05:07-kor,
nyugszik 20:46-kor.

Holnap
Endre, Elek, Dzsesszika
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Beszámoló a VIII. Kolimpiáról Kiskunfélegyháza, 2016. 05. 27-29.

Ismét elérkezett a május végén ilyenkor szokásos Kolimpia ideje. Mi most egy kis csapattal jelentünk meg, négy versenyszámban 8 versenyző fiú képviselte iskolánkat ezen a rangos megmérettetésen. Az idén új versenyszámban, az íjászatban is elindultunk egy versenyzővel (Bétéri Ádám). Az időjárás-jelentés meleg hétvégét ígért, ami teljes mértékben megvalósult.
 

 

Péntek reggel nyolc órakor indultunk el a 260 km-es útra. Jó kedvvel, énekléssel és beszélgetéssel telt el az odaút. Érkezés után regisztráció, pólófelvétel és ágynemű húzás következett. a nagyszabású megnyitó után már az első versenyszámok vetélkedése következett. Nemsokára kezdetét vette az íjászat és az asztalitenisz versengés. Sajnos a versenyzés még új volt íjászatban Ádámnak, így bár a gyakorlásnál biztatóakat lőtt, az éles lövések nem sikerültek annyira, nem ért el kimagasló eredményt. Ezt még gyakorolni kell, mert gyakorlat teszi a mestert. Az asztalitenisz sem sikerült fényesre. Sebaj, hiszen a fiúk a futsall címvédésre voltak kihegyezve, ezért 22 órakor egy finom vacsora után megpihent a kis csapat. Az esti sorsoláson szerencsés kezem volt, hiszen a négyes csoportban egy nehezebb, de két könnyű ellenfél nehezítette a továbbjutásunkat.


Reggel hangos zeneszóval 6 órakor már ébresztő volt, mert 07.30-kor kezdetét vette a futsall versengés, ám a város másik végében lévő Constantinumban voltak a csaták, szóval nem időzhettünk sokáig, hiszen 08.25-kor már meccsünk volt. Salgótarján után Ózd, majd a végén Szolnok következett, mely meccseket a fiúk esélyt sem adva, rendkivül motivált állapotban tudtak maguk mögött. Mindenki odatette magát és saját testi egészségét sem kímélve osztotta a gólokat, gólpasszokat. A csoportokból a legjobb hat csapat 3 mérkőzésen osztotta el a helyeket. A győztesek az első három, míg vesztesek a 4-6. helyért léptek pályára. Itt döntetlent és utána győzelmet értünk el, ami elég volt a tavalyi cím megvédésére. Nagy örömmel és hangos zenével vonultunk át a városon a szállásig, ahol zuhany, vacsora és sokféle program várta a tanulókat. Karaoke, táncház, Wii-u party, x-boksz és még sokféle program között oszlott el a mintegy 150 diák, aki 11 iskolából érkezett. Az este 23.00 órakor zárult, de még órákon át folytak az egymáshoz járkálások, beszélgetések, ismerkedések.Vasárnap délelőtt a kézilabdáé volt a főszerep, ahol a hiányzó iskolák miatt 5 csapat indult. Kis csapatunk egy fő cserelehetőséggel mindent kiadott magából, ami a harmadik helyre volt elegendő. Törökszentmiklós ismét legyőzhetetlennek bizonyult.
A finom és bőséges ebéd után következett az eredményhirdetés, ahol a futsall trónjára ismér Baktalórántháza került, irígy pillantások kereszttüzében. Hab a tortán, hogy Farkas Henrik kézilabdában és futsallban is a legjobb mezőnyjátékos, Demeter Ferike futsall gólkirály lett. Gari Gergő, aki káprázatosan őrizte a hálónkat nem lett a legjobb kapus, bár megérdemelte volna, ám mindent nem adhatnak egy csapatnak.


Nagyon jó volt „Félegyházán Baktinak lenni” vasárnap.
A szervezés és a vendéglátás kiváló volt, svédasztalos reggelik, rengeteg ásványvíz és fornetti áradat fémjelezte, a vendéglátók kitettek magukért. Ajándék dömping jelezte, a szponzorok is odatették magukat.
Az ünnepség után fáradtan, de boldogan, tele élményekkel tértünk haza.
 Köszönjük Kiskunfélegyháza!
Jövőre találkozunk!
 

Dihen Miklós kisérő nevelő 

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program