Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. június 23. vasárnap
Zoltán, Édua
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:55-kor.

Holnap
Iván
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

A Vay „Sépei” a parlagű ellen

A Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai részt vettek a Nyíregyházán az Esélyt az Ifjúságnak Alapítvány által rendezett „Parlagfű-mentesítés – Közös érdek, közös felelősség” tanulmányi versenyen.

A diákok nagy lelkesedéssel készültek, hogy minél jobb eredményt érjenek el. Előzetes feladatként egy rádióspotot kellett készíteni a parlagfűvel kapcsolatban. Ezt a feladatot a zsűri véleménye szerint csapatunk kiemelkedően jól oldotta meg.
A csapattagoknak kiadott segédanyagokat áttanulmányoztuk, majd alapos felkészülés után izgatottan indultunk a versenyre, melyet Nyíregyházán a Megyeházán rendeztek.
A középiskolások kategóriájában 11 csapat mérettette meg magát, melyből 4 csapat a Vay Ádám színeiben indult, dobogós helyet viszont csak a mi csapatunk ért el.
Csapat neve: „SÉPEK”
Csapat tagjai: Nagy Rebeka 11.B, Bába Viktória 11.B, Pálházi József 11.B osztályos tanulók
Felkészítő tanár: Gábor István
A Sépek csapata egy ponttal maradt le az első helyről. A második helyet azonos pontszámmal a mi csapatunk mellett „A Westsik ürömei” foglalták el.  Az ezüstérem birtoklásáért és a második hely megszerzéséért villámkérdésekre kellett válaszolnunk.
A második helyezett csapat minden egyes tagja, a felkészítő tanár is jutalmul tollat, mappát, naptárat, digitális fényképezőgépet és egy gödöllői utat kapott.   
A szakmai tanulmányút célja a gödöllői Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Növényvédelmi Intézete, ahol a helyi szakemberek tartottak előadást.  A háromfogásos ebéd elfogyasztását követően az egész napos programban gödöllői városnézés is szerepelt, illetve látogatást tettünk egy idegenvezető segítségével a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol sok érdekes és értékes információval lettünk gazdagabbak. A kirándulás során a csapat nagyon jól érezte magát, sok kellemes emlékkel tértünk haza.
A csapat büszke arra, hogy tovább növelhette az iskola hírnevét ezzel az eredménnyel és bízunk benne, hogy jövőre is megrendezésre kerül a verseny, mert legközelebb is indulni szeretnénk!
„SÉP VOLT VAY!”

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program