Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. június 23. vasárnap
Zoltán, Édua
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:55-kor.

Holnap
Iván
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Mikulás vetélkedő a kollégiumban

„Hull a pelyhes fehér hó, jön hozzánk a Télapó” jeligével rendezte meg ismét a kollégium 2015. 12. 09. –én szokásos Mikulás vetélkedőjét.
Az eseményt szorgos készülődés előzte meg a diákság részéről. A kollégiumban szintenként 8 fős csapatokat alakítottak, s csapatonként előzetesen azt a feladatot kapták, hogy legalább egy fő öltözzön be Mikulásnak és krampusznak, valamint készítsenek egy plakátot a témával kapcsolatosan. A gyerekek nagyon ötletesek és kreatívak voltak, melyet a zsűri értékes pontokkal jutalmazott.
A csapatok bemutatkozását követően kezdetét vehette a szintek közötti versengés. A feladatok között voltak mókás, ügyességi és általános műveltséget is számon kérő feladatok, melyet a gyerekek igyekeztek a legjobb tudásuk szerint teljesíteni.
Első feladatként minden csapat egy tagja húzott a szervezőktől egy-egy zenei stílust, amelyben elő kellett adnia egy mikulás dalt a csapat többi tagjával együtt. Ezáltal hallhattuk a „Hull a pelyhes fehér hó..” kezdetű éneket rock, opera, mulatós, rap és cigányzene formájában. Ez a feladat kellően megalapozta az est vidám hangulatát.
A következő feladatban szintén a csapatok közös munkájára volt szükség, hiszen megadott szavakból verset kellett írniuk, egészen rövid idő alatt. A gyerekek bebizonyították, hogy olyan szavakból, mint a traktor, karburátor vagy éppen az elektromos fogkefe szavainkból is lehet kedves és szép mikulás verset írni. Persze készültek viccesre sikerült alkotások is, melyen a közönség és a zsűri tagjai is jókat derültek.
A továbbiakban az ügyességi feladatok vették kezdetüket. Ilyen volt például a táncverseny, melyben minden csapat két tagjának egy ping–pong labdát kellett megtartania a homlokával, és közben táncolni a különböző stílusú zenékre, melyek elég sűrűn váltották egymást.
A következő feladat a  „puttony töltögető” nevet kapta, melyben becsomagolt ajándékokat kellett a Mikulás puttonyába dobni. Amennyi találat volt, annyi pontot kaptak a csapatok. Ez idő alatt a csapat többi tagja egy mikulás-totót töltött ki, mely a témával kapcsolatos tudásukat mérte fel. A gyors válaszok bizonyították, hogy diákjaink érdeklődőek, figyelmesek az ünnephez kapcsolódó információk iránt.
Végül az utolsó feladat a „krampusz kugli” elnevezést kapta, melyben a csapatok tagjainak vízzel teli palackokat kellett eltalálni egy futball labda segítségével, melyet lehetett dobni, gurítani vagy rúgni, a lényeg, hogy ledőljön a kugli ezzel pontot szerezve a csapatnak. Ebben a feladatban a fiúk ügyesebbnek bizonyultak, volt olyan, aki egy dobással két kuglit is leborított.
Miután minden feladatot teljesítettek a csapatok, nem maradt más hátra, mint a Szabó Béla kollégiumvezető elnökségével működő 5 fős zsűri meghozza döntését és eredményt hirdessen.
A mikulásvetélkedő első helyezettje a „B” épület második emeletén lakó fiúk voltak, akik boldogan vették át a nyertes csapat jutalmát, egy tortát. Második helyezett a „B” épület első emeletén lakó fiúk, harmadik pedig az „A” emelet lánycsapata lett, akik jutalmul édességet kaptak.

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program