Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2019. december 6. péntek
Miklós, Döniz
Mikulás napja
A Nap kel 07:23-kor,
nyugszik 16:00-kor.

Holnap
Ambrus
napja lesz.

Legutóbbi képek

 
 

Kulturális hétvége a Vayban

2015. január 30. és február 01-je. között ismét bennmaradásos hétvégét tartottunk, immár a negyediket, melyet a magyar kultúra témakör köré építettünk. Előzetes feladatként rajzpályázatot illetve szavalóversenyt hirdettünk.

Ezáltal tehetségesebbnél tehetségesebb alkotások kerültek leadásra a nevelőtanároknál, melyeket péntek délután ki is állítottunk. Miután ismertettük a hétvége programját és mindenki részt vett a balesetvédelmi oktatáson, a diákok szavazataikkal dönthették el, hogy melyik alkotás készítője nyerjen. Végül első helyen Botos Leona 12. A tanuló rajza, második helyen Szántó Vanessza 9. A tanuló, míg a harmadik helyen Imre Cintia 12. A tanuló rajza nyerte el a diákok tetszését.

A péntek délutánt tehát jó hangulatban kezdtük el, majd ezután a gyerekek három csoportot alkotva vettek részt a különböző foglalkozásokon. Az első csoportban a kreatív tevékenységeké volt a főszerep, ahol plakátokat készíthettek saját elképzeléseik szerint. A második csoportban prezentációk készültek a magyar kultúra napjáról, míg a harmadik csoport tagjai egy műveltségi vetélkedőn vettek részt további csapatokra osztva. Ezen a vetélkedőn szintén díjazásban részesültek a legműveltebbek. 

A foglalkozások után következett a vacsora, majd utána összeültünk egy közös filmnézésre, egy motivációs film keretében, melynek címe: A békés harcos útja. Igen tanulságos volt a fiatalság számára, melynek mondanivalója, hogy bármilyen nehézséget is állít fel az élet előttünk, kitartással minden probléma megoldható. Este ezekkel a bátorító szavakkal tértek nyugovóra diákjaink.
Szombat délelőtt következett a második előzetes feladatunk megvalósulása, a szavalóverseny, melyre szabadon választott versekkel lehetett készülni az arra érdeklődőknek. Sajnálatunkra elég kevés diák jelentkezett, de a bátrak nyereménye értékes könyvjutalom volt. A bátor győztesek pedig Balogh Tímea Stella 9. D, Seres Tamara 9. A és Szabó László 9. A osztályos tanulók voltak. Ezúton is gratulálunk nekik!  Mindezek mellett meghallgattuk az előző nap elkészült prezentációkat is, melyből mindenki információt kaphatott Kölcsey Ferenc életéről, munkásságáról és a magyar kultúra napjáról.

Ha már kultúra, akkor tánc, és ezen belül is először néptáncot tanulhattak diákjaink, amit mindenki nagyon élvezett. Majd az ebéd után egy kis szórakozás következett, elutaztunk Nyíregyházára, a Jégpályára. Az itt elkészült fotók is bizonyítják, hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Miután visszaérkeztünk a kollégiumba, vacsora után továbbra is kikapcsolódás következett a zenés, táncos mulatságon. Ismételten mindenki nagyon jól érezte magát.
Végül elérkezett a vasárnap délelőtt, amikor szintén különböző foglalkozások színesítették a hétvége programját. Ismét három csoportra voltak osztva diákjaink. Az első csoportban a társastánc tanulás során mindenki elsajátíthatta a bécsi keringőt lépéseit. A második csoportban ismét kreatív foglalkozásban vehettek részt, míg a harmadik csoport tanulói pályaorientációs foglalkozás keretében tudhattak meg hasznos információkat. A kötelezettségnek eleget téve ebéd után következett a projekt zárása, az elégedettségi kérdőívek kitöltése, és a jutalmak átadása.

Természetesen a tanulásra is maradt idő, hiszen a zárás után szilencium következett, ahol mindenki felkészülhetett másnapra az iskolába. Összességében egy nagyon jó hangulatú hétvégét tudhatunk magunk mögött.

Tóth Beáta
AJKP nevelőtanár

 

 

Órarend

2019.11.04-től

2019.11.11-től

Frissítve 2019.11.03!
 
 
Fogadó órák

 

Könyvtár nyitvatartás

  VÁSÁRTÉR  ÚT NAMÉNYI ÚT
HÉTFŐ 12:30-15:10 8:50-11:35
KEDD 8:50-11:35 12:30-15:10
SZERDA 12:30-14:15 8:50-11:35
CSÜTÖRTÖK 8:50-11:35 12:30-14:15
PÉNTEK 12:30-14:15 9:45-11:35

Webmail

 

Nemzeti Tehetség Program