Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert
A Nap kel 06:44-kor,
nyugszik 18:38-kor.

Holnap
Vencel
napja lesz.

Legutóbbi képek

 
 

Kulturális hétvége a Vayban

2015. január 30. és február 01-je. között ismét bennmaradásos hétvégét tartottunk, immár a negyediket, melyet a magyar kultúra témakör köré építettünk. Előzetes feladatként rajzpályázatot illetve szavalóversenyt hirdettünk.

Ezáltal tehetségesebbnél tehetségesebb alkotások kerültek leadásra a nevelőtanároknál, melyeket péntek délután ki is állítottunk. Miután ismertettük a hétvége programját és mindenki részt vett a balesetvédelmi oktatáson, a diákok szavazataikkal dönthették el, hogy melyik alkotás készítője nyerjen. Végül első helyen Botos Leona 12. A tanuló rajza, második helyen Szántó Vanessza 9. A tanuló, míg a harmadik helyen Imre Cintia 12. A tanuló rajza nyerte el a diákok tetszését.

A péntek délutánt tehát jó hangulatban kezdtük el, majd ezután a gyerekek három csoportot alkotva vettek részt a különböző foglalkozásokon. Az első csoportban a kreatív tevékenységeké volt a főszerep, ahol plakátokat készíthettek saját elképzeléseik szerint. A második csoportban prezentációk készültek a magyar kultúra napjáról, míg a harmadik csoport tagjai egy műveltségi vetélkedőn vettek részt további csapatokra osztva. Ezen a vetélkedőn szintén díjazásban részesültek a legműveltebbek. 

A foglalkozások után következett a vacsora, majd utána összeültünk egy közös filmnézésre, egy motivációs film keretében, melynek címe: A békés harcos útja. Igen tanulságos volt a fiatalság számára, melynek mondanivalója, hogy bármilyen nehézséget is állít fel az élet előttünk, kitartással minden probléma megoldható. Este ezekkel a bátorító szavakkal tértek nyugovóra diákjaink.
Szombat délelőtt következett a második előzetes feladatunk megvalósulása, a szavalóverseny, melyre szabadon választott versekkel lehetett készülni az arra érdeklődőknek. Sajnálatunkra elég kevés diák jelentkezett, de a bátrak nyereménye értékes könyvjutalom volt. A bátor győztesek pedig Balogh Tímea Stella 9. D, Seres Tamara 9. A és Szabó László 9. A osztályos tanulók voltak. Ezúton is gratulálunk nekik!  Mindezek mellett meghallgattuk az előző nap elkészült prezentációkat is, melyből mindenki információt kaphatott Kölcsey Ferenc életéről, munkásságáról és a magyar kultúra napjáról.

Ha már kultúra, akkor tánc, és ezen belül is először néptáncot tanulhattak diákjaink, amit mindenki nagyon élvezett. Majd az ebéd után egy kis szórakozás következett, elutaztunk Nyíregyházára, a Jégpályára. Az itt elkészült fotók is bizonyítják, hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Miután visszaérkeztünk a kollégiumba, vacsora után továbbra is kikapcsolódás következett a zenés, táncos mulatságon. Ismételten mindenki nagyon jól érezte magát.
Végül elérkezett a vasárnap délelőtt, amikor szintén különböző foglalkozások színesítették a hétvége programját. Ismét három csoportra voltak osztva diákjaink. Az első csoportban a társastánc tanulás során mindenki elsajátíthatta a bécsi keringőt lépéseit. A második csoportban ismét kreatív foglalkozásban vehettek részt, míg a harmadik csoport tanulói pályaorientációs foglalkozás keretében tudhattak meg hasznos információkat. A kötelezettségnek eleget téve ebéd után következett a projekt zárása, az elégedettségi kérdőívek kitöltése, és a jutalmak átadása.

Természetesen a tanulásra is maradt idő, hiszen a zárás után szilencium következett, ahol mindenki felkészülhetett másnapra az iskolába. Összességében egy nagyon jó hangulatú hétvégét tudhatunk magunk mögött.

Tóth Beáta
AJKP nevelőtanár

 

 

Könyvtár nyitvatartás

  VÁSÁRTÉR  ÚT NAMÉNYI ÚT
HÉTFŐ 12:30-15:10 8:50-11:35
KEDD 8:50-11:35 12:30-15:10
SZERDA 12:30-14:15 8:50-11:35
CSÜTÖRTÖK 8:50-11:35 12:30-14:15
PÉNTEK 12:30-14:15 9:45-11:35

Webmail

 

Nemzeti Tehetség Program