Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2023. december 10. vasárnap
Judit, Loretta
A Nap kel 07:27-kor,
nyugszik 16:00-kor.

Holnap
Árpád
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT AZ ÁLLATBARÁT ALAPÍTVÁNYNÁL

Az őszi szünet kezdetén 5 társammal közösségi szolgálaton vettem részt Nyíregyházán, az Állatbarát Alapítványnál.

Az Állatbarát Alapítvány 1993-ban alakult Nyíregyházán, fő működési területe Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. A szervezet az állattartási kultúra javítását, az állatok védelmét, jogainak képviseletét tűzte ki célul. 

A kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a szemléletformáló tevékenységekre, mivel felismerte, hogy folyamatos javulást csak a tájékoztató, ismeretterjesztő programokkal lehet elérni az állatvédelem, a felelősségteljes állattartás területén. Tevékenységeik, programjaik nyilvánosak, szervezetük nyitott mindenki számára, munkájukba bárki betekintést nyerhet, illetve önkéntesként is bekapcsolódhat.

Az alapítvány igyekszik minél több diák számára lehetőséget nyújtani a kötelező 50 órás közösségi szolgálat letöltésére. Mi is éltünk ezzel a lehetőséggel és kicsit sem bántuk, hogy a szünetünk első két napjából néhány órát itt töltöttünk.

Délelőtt az autóbusz-állomáson találkoztunk két tanárunkkal (Antalné Nyárádi E. Csilla és Rácz László), akik elkísértek minket – tekintettel, hogy első alkalommal jártunk ott – az Állatotthonba. Megérkezésünk után két fiatal önkéntesként dolgozó lány fogadott minket, illetve az Alapítvány képviseletében Raska Andrea. Legelőször végigvezettek minket az állatok között, megismerkedtünk az ott élő kutyákkal és cicákkal, többről megtudva a bekerülésének körülményeit is. Később munkaruhát öltöttünk, majd azt a feladatot kaptuk, hogy lehetőség szerint minél több kutyát sétáltassunk meg. Én egy Bozó nevű kutyát kaptam, aki nagyon energikus volt az út elejétől a végéig. Mindannyiunk számára nagyon kellemes volt ez a feladat. Egy rövid pihenő után takarítanunk kellett.

Élményekkel tele indultunk haza, s alig várjuk, hogy újra a kedvenceink – hiszen már mindenkinek lettek ilyenek - között tölthessünk el egy – egy hétvégét.

Biri Nikola 11. D

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés