Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 19. péntek
Emma
A Nap kel 05:50-kor,
nyugszik 19:49-kor.

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

MediBall- egy labdajáték az egészségért

A lelki egészség világnapja alkalmából diákjainkMediBall bemutatón vettek részt október 14-én a vásártéri iskolarészben, majd délután a kollégiumban. Célom az volt, hogy a tanulók számára olyan programot biztosítsunk, mely lehetővé teszi a testi, szellemi fejlődést egyaránt, ugyanakkor felszabadítja az energiákat, és jótékonyan hat a lelki egyensúlyunkra is.


A MediBall nemcsak egy sportág, de életmódként is gyakorolható, egyénileg, csoportosan és párban is játszható. Gyakorlása során minden figyelem a labdára irányul, kizárva minden külső tényezőt, így létrejön egy belső harmonikus állapot, mely a játék örömét adja. Úgy gondolom napjainkban a tanulóknak egyszerre több elvárásnak is meg kell felelniük, mely gyakran eredményez stresszt, tanulási nehézségeket, fáradékonyságot. Ennek az egyszerű labdajátéknak a gyakorlásával azonban érvényesülnek azok a kedvező élettani hatások, melyek alapvetőek a jó iskolai teljesítményhez, sikerekhez, pozitív önértékeléshez és kiegyensúlyozottsághoz. Így például a MediBall szinkronba hozza a testet, elmét és az érzelmeket, javítja a testtartást, térérzékelést, fejleszti a figyelmet, koncentrációt, növeli a teherbíró képességet, és kapcsolatépítő szerepe is van.

A bemutatót Szilágyi István szakmai igazgató, és csapata tartotta, melynek már a látványa is relaxált, nyugodt állapotba hozta a jelenlévőket. Bízom benne, hogy sikerült felkeltünk a tanulók érdeklődését. Ennek reményében szeretettel várok minden kedves érdeklődőt az induló MediBall-foglalkozásokra.
 

                                                                                   Fodorné Kalán Edina
                                                                                    iskolapszichológus

 
 

„Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod, és megváltozik az életed.”

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés