Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz, Irina
Gyümölcsoltó Boldogasszony
A Nap kel 05:41-kor,
nyugszik 18:12-kor.

Holnap
Emánuel, Larissza
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

„Magyar Vidék Napja – Farsangi Vigalom”

Budapesten, a Millenáris Parkban került megrendezésre a Farsangi Vigalom nevű rendezvény, melyre iskolánk is meghívást kapott. Sikeres vidékfejlesztési és agrártámogatási projektek, valamint jól működő vidékfejlesztési- és mezőgazdasági vállalkozások, gazdák termékei, falvak és iskolák kerültek közvetlen bemutatásra az ingyenesen látogatható rendezvény keretében, melyre meghívást kapott a VM iskolák egy része is.

A szervezők a téli időszakhoz és a farsanghoz kapcsolódó foglalkozásokkal, koncertekkel és családi programokkal várták a főváros közönségét.

A Vidékfejlesztési Minisztérium ünnepelte a farsang közeledtét és a magyar mezőgazdaság 22°%-os bővülését. A megnyitón elhangzott, hogy az agrártárca kiemelten fontos céljai közé tartozik a tanyavilág fejlesztése, a termőföld megóvása és a lakosság ellátása a legjobb minőségű magyar élelmiszerekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel, valamint magas színvonalú húsipari-, malomipari- és tejipari termékekkel. A rendezvényen kosárfonással, látványkovácsolással és állatsimogatóval is várták a vendégeket.

A programok között rönkhúzás, farsangi fánk készítése, disznótor, jelmezverseny, busójárás, a Darányi Ignác Terv népszerűsítését szolgáló kvízjáték és greenbox fotózás is szerepelt. Ínycsiklandó falatok, Vidék Mustra, és népszokások bemutatása, koncertek és színes programok szolgáltak a színvonalas szórakoztatásra. Ezek egész napra elegendő látnivalót kínáltak az érdeklődőknek. A műsorban a Kárpát medence legszebb magyar és nemzetiségi táncai jelentek meg, különböző népviseletekben bemutatva, emellett táncház- és tánctanítás is volt. A régi nagy klasszikus, Vitéz László bábelőadását is bemutatták nemcsak a gyerekek, hanem a felnőtt látogatók legnagyobb örömére.

Iskolánkat 13 tanuló és 2 pedagógus képviselte ezen a gyönyörű rendezvényen. Standunk nagy érdeklődésre tett szert. Tanulóink szabolcsi csöröge- és szalagos fánkkal, illetve szilvalekvárral töltött fánkkal kínálták a vendégeket.

A fenti finomságokon túl iskolánk saját készítésű sajtját is megkóstolhatták a vendégek. Minden korosztály szívesen fogadta a szintén tanulóink által készített nyakláncot, illetve az iskola logójával ellátott ajándékokat.

A rendezvény célja az volt, hogy megismertessék a látogatókat a vidék ízeivel, hangulatával és szépségével. Mindezt sikeresen megvalósították, melyhez – reméljük - iskolánk is hozzájárult részvételével. Bízunk benne, hogy a rendezvényből hagyomány válik, melyen mindig szívesen mutatjuk meg magunkat, illetve iskolánkat.

Bakos Andrea
tanárnő 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Könyvtár nyitvatartás

  VÁSÁRTÉR  ÚT NAMÉNYI ÚT
HÉTFŐ 12:30-15:10 8:50-11:35
KEDD 8:50-11:35 12:30-15:10
SZERDA 12:30-14:15 8:50-11:35
CSÜTÖRTÖK 8:50-11:35 12:30-14:15
PÉNTEK 12:30-14:15 9:45-11:35

Webmail