Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 19. péntek
Emma
A Nap kel 05:50-kor,
nyugszik 19:49-kor.

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

XIV.Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny

2015. szeptember 12.-én XIV. alkalommal került megrendezésre az Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny intézményünk, a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra támogatásával.

Hosszas szervezés és előkészítés után, verőfényes napsütésben, festői környezetben a rendezvényt Gerják József - intézményünk igazgatója nyitotta meg. Köszöntötte vendégeinket, a versenyzőket és minden kedves érdeklődőt.

Továbbá köszöntőt mondott Éder Tamás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra alelnöke, majd Dr. Soós Sándor a Magyar Szántóverseny Egyesület elnöke. A verseny főbírájaként köszöntőjében megemlítette, hogy az agrárszektorában két világszerte ismert verseny van: a birkanyírás és a szántóverseny. Mesélt ez utóbbi történetéről és arról, hogy miért is tartja a legfontosabbnak a talajművelést, a szántást, és hogy miért kell azt szakszerűen végrehajtani. Ezután ismertette a verseny főbb szabályait.

 A megnyitót követően, iskolánk szakmai igazgatóhelyettesének Zsiros Lászlónak a vezetésével a versenyzők rajtszámot húztak. A zöld zászló felemelkedése után megkezdődhetett a nyitóbarázda kitűzése és elkészítése, amely alapja a jól végrehajtott szántásnak. Ezt követően a versenyzők átállították gépeiket a folyamatos szántásra, és folytatták a versenyzést.

 

Közben a nézők és a versenyzők családtagjai sem unatkoztak, hisz lehetőség volt lovaglásra a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A kisebbek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, de be lehetett a járni a környéket egy traktorvontatású vonatszerelvénnyel is. Megrendezésre kerül a hagyományosnak számító ekevas hajító verseny, illetve a Belarus Traktor Kft., az Agroker Holding Zrt. valamint intézményünk szervezésében különböző erő- és munkagépek kerültek bemutatásra. Iskolánk Vendéglátó szakmai munkaközösségének jóvoltából látványos és finom ételeket lehetett kóstolni.

Az idő repült, és hamar elérkeztek a versenyzők a záró barázda kialakításához, amely szintén fontos értékelési szempont.

Az eredményhirdetésig baráti, kisebb szakmai beszélgetések alakultak ki. A versenyzők megosztották egymással tapasztalataikat, észrevételeiket.

A napot a várva várt eredményhirdetés zárta, ahol Dr. Soós Sándor elmondta, hogy a versenyzők nagyon színvonalasan teljesítettek.
 

A XIV. Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny eredményei
 

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-3 testű ágyeke

Sebő István

II.

2-3 testű ágyeke

Varga István

III.

2-3 testű ágyeke

Ferenczi Tibor Gábor

IV. 2-3 testű ágyeke Antal András
V. 2-3 testű ágyeke Miklós Julianna

 

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória

Gáspár Péter

II.

2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória

Béni Mihály

III.

2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória

Bagoly Ádám

IV. 2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória Tóth Sándor Gyula
V. 2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória Krivanik Péter
VI. 2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória Barkaszi István
VII. 2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória Tóth Dávid
VIII. 2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória Veres Bence

 

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-5 testű váltvaforgató eke

ifj. Éles Miklós


 

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-3 testű váltvaforgató eke

Éles Miklós

II.

2-3 testű váltvaforgató eke

Csoma Árpád

III. 2-3 testű váltvaforgató eke D. Nagy József

 

Helyezés

Kategória

Név

I.

Lófogatos

Sebők János

II.

Lófogatos

Orgován János

III.

Lófogatos

Gábor János

IV

Lófogatos

Tokár József

 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés