Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
A Nap kel 05:39-kor,
nyugszik 19:57-kor.

Holnap
Ervin
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Bücher können Brücken bauen-Erasmus+ találkozó a Vay-ban

A „Bücher können Brücken bauen” – a Könyvek hidakat építhetnek- című pályázatunk hazai partnertalálkozójához érkezett a két éves nemzetközi munka. Iskolánk 2015.szeptember 26. - október 2-ig látta vendégül a német, olasz, lengyel és török partneriskolák diákjait és tanárait.

A program fő eleme a közös idővonal készítésének megbeszélése, az időpontok bemutatása volt. Minden ország prezentálta, hogy számukra melyek azok a történelmi pontok, amelyek a mai napig meghatározó jelentéssel bírnak. Nagyon érdekes volt a diákok számára a közös munka során, hogy ugyanazokat az események több ország történelmében is jelen vannak:: 1. és II. világháború, 1848-as forradalom a németeknél és Magyarországon.
Az olvasás és mesék fontosságát akartuk hangsúlyozni azzal, hogy a diákok nemzetközi csoportokban meséket modernizáltak. Érdekes volt, hogy a török tanulók a Grimm: Holle anyó című meséjét nem ismerték. A modernizált mesékben kiválóan fellelhetőek voltak: gps, okostelefon., shoppingolás,.stb.
A találkozó során igyekeztünk a lehető legteljesebben és legérdekesebben bemutatni Magyarországot és  történetét: így meglátogattuk Nyírbátorban a sétányt, valamint a Panoptikumot, ahol a Báthory család és a sárkány történetével ismerkedtek meg a vendégeink. A Beregi-túrán a beregi kultúra, népművészet rejtelmeibe tekinthettek be. Záró estünket a Vágta-Lovastanyán tartottuk, ahol a magyarság és a ló kapcsolatából kaphattak ismereteket, valamint kipróbálhatták a különböző lovas tevékenységeket: íjászat, lovaglás, célbalövés lóról.
A programunk fő eleme egy magyar rekord felállítása, amelynek témája egy rendhagyó irodalom óra volt. Erről bővebben egy külön cikkben számolunk be.
 
A vendégtanulók magyar diákoknál laktak, így megismerhették a magyar családok szokásait, életvitelét is.
Nagyon hasznos és vidám hetet töltöttünk el együtt, és bízunk benne, hogy mindenki nagyon sok szép emlékkel gazdagodott!
 

Tovább a projekt honlapjára:
 
Termékek, tevékenységek:
 
Modernizált mesék, eBook:
 
Európai találkozások-fotóalbum:
 
 
Partnerek történelme-idővonala:

 

Galéria

 
 
 
 

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program