Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 16. kedd
Valter
A Nap kel 05:07-kor,
nyugszik 20:46-kor.

Holnap
Endre, Elek, Dzsesszika
napja lesz.

Legutóbbi képek

Éljen a multikulturalitás!

Amikor ma reggel beléptünk a spanyol partnerintézmény (IES Tamogante) kapuin, kanáriai zene fogadott minket, mely a hangszórókon keresztül betölti az egész iskolát.  A diákok kalapban érkeznek, a lányok hosszú szoknyákban, hímzett blúzokban. Csengetnek, a zene hangosabb lesz. Mi történik ma itt? 


Ma van a Día de Canarias (A kanáriaiak napja), egy nap, melyen a kulturális sokszínűséget, és a közösség integrációját is ünneplik; egy olyan ünnep, melyben mindenki újra megmutathatja a saját származását is, de mindenki együtt ünnepel, táncol, eszik, és egy pozitív, és nyitott életérzést továbbít.

 

Lara a Kanári -szigetekről (balra) és Salka (félig roma, félig marokkói) ünneplik a „Día de Canarias”-t.


Később, a délelőtt folyamán, a záró beszámolóban éppen a következő kérdésbe botlottunk: „Hogyan lehet ennek a projektnek a minőségét értékelni?”
Eldöntöttem, hogy amilyen gyorsan csak lehet, kimegyek az iskola udvarára, mivel ott éppen egy Zumba-Flamenca-Workshop zajlik. Most már roma zenét játszanak az iskola udvarán. Az egész iskola Zumba flamencát táncol a Kanári-szigetek ragyogó napsütéses ege alatt.  

Roma táncosok az iskola udvarán

A diákok könnyedén táncolnak a zenére, gátlások nélkül. Mindenki azt gondolja: Csak együtt csinálom a többiekkel…!


Minden diák részt vesz a táncban!
 

A tornacsarnokban a kanáriai kultúrák sokszínűségét mutatják be a különböző standoknál: a kanáriai sportok, gasztronómia, kézművesség, stb.: „Már mindannyian érezzük, hogy projektünk majdnem a végéhez érkezett. A szomorúság és az öröm keveréke ez most bennünk. Ezért is vagyunk még boldogabbak, hogy egy kicsit még együtt időzhetünk, hogy még mindig hozzá tehetünk valamit projekttevékenységeinkhez és a legjobb teljesítményünket nyújthatjuk.”

Egy kis mozgás után ismét belevetettük magunkat a munkánkba. A tanáriba visszaérve a helyemre egész sok ötletem van, hogyan lehetne a projekt minőségét értékelni.
Estrella Löwe-López a Kanári-szigeteki koordinátortalálkozóról (2019. május)

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS