Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra, Szandra
A Nap kel 05:05-kor,
nyugszik 20:28-kor.

Holnap
Ivó, Milán
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Mit dem interaktiven Kulturkoffer durch Europa reisen című projekttel Tallinban jártunk

Az Erasmus + Iskolák, óvodák stratégiai együttműködésének „Mit dem interaktiven Kulturkoffer durch Europa reisen „ című pályázatának következő találkozója Tallinban volt, 2015.04.22.28 között. A találkozón a krétai, varsói és a török is Kayseriből vett részt, csaknem 50 fővel.


Az Észt partneriskola, a Tabasalu Ühisgümnaasiumközel 1000 diákkal és több mint 100 tanárral a térség igen meghatározó sportiskolája. Hatalmas sportlétesítményeivel
Projektünk fő motívuma egy kulturális bőrönd, amivel beutazzuk egymás országait, kultúráját. Tevékenységeink között megtalálhatóak a hagyományok és a modern művészeti irányzatok is. Tallinban néptáncokat mutattunk be, és lehetőségünk is volt észt néptáncokat közösen tanulni. A nemzetközi pároknak alkalmuk volt már itt is ismerkedni.
A partneriskola diákjai kiválasztottak 5 múzeumot, amelyet két perces videóban az utazás előtti hónapban bemutattak nekünk. Következett a szavazás, hogy melyik kiállítót helyen dolgoznának szívesen a tanulók workshopban. Ismét a tengerészeti múzeum nyert, mint a Kréta-i találkozón. Hatalmas tengeralattjárók, különböző interaktív játékok voltak kiállítva a múzeumba. Tetszett nekünk, hogy a turbina erejét is ki lehetett próbálni, egy kis teremben, védőruhában. Nagyon szoros volt a szavazás, így szinte mind az 5 múzeumot megnéztük. Szerintünk a legjobb a Rendőrségi múzeum volt Rakverében. Mindent ki lehetett próbálni: újjlenyomatot készítettünk, kihallgató szobában voltunk és kipróbálhattuk a kiállított autókat is.
Tallin belvárosának nevezetességeivel is megismerkedhettünk: Ortodox templom, Parlament, különböző tornyok, amelyek el is neveztek.
A találkozón 10 fő vett részt. Diákok: Dávid Tamás, Serbán Tihamér, Horváth Béla, Sárga Enikő, Reményi Dorottya, Blaskovics Vivien.
Kísérő tanáraik: Jene Péterné, Medve-Kaluczki Edina,Bogdán Gabriella, Kormosné Varga Júlia
 
Ez a találkozó is jó hangulatban telt el, sajnos nagyon gyorsan. Ismét sikerült egy újabb tapasztalattal gazdagítanunk tudásunkat, élményeinket egy másik nemzetről. Nagyon várjuk a következő találkozót 2015 októberében Varsóban.

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program