Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 16. kedd
Valter
A Nap kel 05:07-kor,
nyugszik 20:46-kor.

Holnap
Endre, Elek, Dzsesszika
napja lesz.

Legutóbbi képek

Agrárszakképző Intézmények II. Országos Gazdászversenye

A 29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok (2022. május 5-6-7) keretében megrendezésre került Hódmezővásárhelyen az Agrárszakképző Intézmények II. Országos Gazdászversenye 2022. május 6-án. Az Északi Agrárszakképzési Centrumot 3 tanuló: Molnár István, Molnár Patrik és Toldi Tamás képviselte, kísérő tanár: Tóth Viktor.
A verseny 10:15 – 11:30-ig elméleti feladatok megoldásával kezdődött a Takács Ferenc Képző Központ számítógéptermében, ahol mind a 10 csapat egyszerre egy-egy számítógépen válaszolta meg a feltett kérdéseket.
 
 
 
Ebéd és szabad program után 14:00 órától a gyakorlati feladatokra, ügyességi versenyekre került sor. A csapatokat különböző színű pólójuk alapján könnyű volt megkülönböztetni.
 
A következő feladatok voltak a füves sportpályán:
- Magvak tömegének becslése: 3 zsákban magok voltak: kukorica, napraforgó és árpa. Tanulónként egy-egy fajtát vödörbe kellett tölteni serpenyővel, úgy, hogy 3,35 kg legyen, majd a mérleghez futva a zsűri lemérte, pontozta.
- Állatok fotózása mobil telefonnal: a csapat tagjainak más-más állatot kellett megkeresni a kiállítás területén, majd a saját telefonjukkal lefotózni és időre visszaérni.
- Permetező drónnal kapcsolatos kérdések megválaszolása.
- A kör-karámban lévő báránnyal kapcsolatos kérdés megválaszolása.
- Egy odavezetett, fekete lóra a felfestett csontjainak megnevezése.
- Palántaültetés váltófutással időre: egyenként egy üres műanyag cseréppel elfutni a kijelölt helyre, majd ott elültetni egy paprika palántát, majd másik üres cseréppel visszafutva azt átadva a másik csapat tagnak, aki szintén ültet egy palántát, ha mind a 9 palánta el van ültetve azt az utolsó ültető meglocsolta.
 
 
A csapat tagjainak teljesítményét oklevéllel ismerték el.
 
A szabad programban megtekinthettük a következőket:
- Gépkiállítás,
- Díjugrató verseny,
- Lovas-póló mérkőzés,
- Fogathajtás,
- Magyar vizsla show,
- Hal fajtabemutató,
- Csikós bemutató,
- Baromfi fajtabemutató,
- Solymász bemutató, stb.