Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
A Nap kel 05:39-kor,
nyugszik 19:57-kor.

Holnap
Ervin
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

AJKP-s tanulók a Sárkányok földjén

2022.08.06-án a Vay-s csapat az 6. Dragon Race akadályfutó versenyre indult Nyírbátorba. A Dragon Race egy spártai mintára megtervezett, extrém akadályokkal tarkított terepfutó verseny a Sárkányok földjén, ahol nem csak az erő, hanem az ész is domináns.


Csapatunk 5 fővel a normál kategóriában állt rajthoz, ahol közel 40 akadállyal felgazdagított 7 plusszos távon indultunk, ami 8 km volt.  A futáson kívül lajhárkodni, cipekedni, függeszkedni, kúszni, mászni, úszni, csúzdázni, célba dobni, remegő kézzel csavaranyákat egymásra rakni  és még sorolhatnám, hogy miket kellett teljesíteni szárazföldön és vízben.
A 14-25 éves fiú korosztályban Horváth Alex Dávid 4. helyen végzett.   Ugyanebben a korcsoportban Varga Máté Péter az 5. helyen, valamint Molnár Ádám és Szilágyi Dániel a középmezőnyben értek a célba.  A 14-25 éves hölgyek között volt tanulónk Németh Rita az 5. helyen zárt. Mesterük Szögyényi Gábor a 36-45 éves korosztályban, valamint abszolútban sem talált legyőzőre.
A kiválasztott tanulók hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, mindannyian iskolánk Arany János Kollégiumi Programjának tagjai. Szociális, illetve anyagi nehézségekkel küzdenek, így gondot jelentett számukra a versennyel járó költségek fedezése: az utazási, a nevezési költségek, illetve a sportfelszerelésük biztosítása. Ezeket a költségeket a program állta.
 
Büszkék vagyunk tanítványainkra, hogy egy ilyen versenyen is becsületesen és eredményesen helyt tudtak állni. Következő megmérettetésünk szeptemberben Nyíregyházán az Extreme Trail Weekend-en lesz.

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés