Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2021. április 16. péntek
Csongor, Joakim
A Nap kel 05:56-kor,
nyugszik 19:44-kor.

Holnap
Rudolf, Kiara
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Szántóverseny 2018

2018. szeptember 15.-én XVII. alkalommal került megrendezésre az Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny intézményünk, a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében. A rendezvénnyel egy időben első alkalommal rendeztük meg – az I. Észak-Alföldi Középiskolások Szántóversenyét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra támogatásával.

Hosszas szervezés és előkészítés után, verőfényes napsütésben, festői környezetben a rendezvényt Gerják József - intézményünk igazgatója nyitotta meg. Köszöntötte vendégeinket, a versenyzőket és minden kedves érdeklődőt. Továbbá köszöntőt mondott Nagy Lajos Baktalórántháza város polgármestere, Orosz György a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra képzési referense.
A zöld zászló felemelkedése után megkezdődhetett a nyitóbarázda kitűzése és elkészítése, amely alapja a jól végrehajtott szántásnak. Ezt követően a versenyzők átállították az ekéiket, a folyamatos szántásra, és folytatták a versenyzést. Közben a nézők és a versenyzők családtagjai sem unatkoztak, hisz lehetőség volt lovas fogatozásra a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A kisebbek kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Megrendezésre került a hagyományosnak számító ekevas hajító, illetve bálagörgető verseny.
Első alkalommal került megrendezésre a traktorgyorsulási verseny, amely igen nagy népszerűségnek örvendett. Vendéglátó szakmai munkaközösségének jóvoltából látványos és finom ételeket lehetett kóstolni. Az idő repült, és hamar elérkeztek a versenyzők a záró barázda kialakításához, amely szintén fontos értékelési szempont.
Az eredményhirdetésig baráti, kisebb szakmai beszélgetések alakultak ki. A versenyzők megosztották egymással tapasztalataikat, észrevételeiket. Külön kiemelendő Laskai Károly teljesítménye, aki iskolánk leendő tanulója, megnyerte az I. Észak-Alföldi Középiskolások Szántóversenyét, illetve a traktor gyorsulási versenyt.
Köszönet illeti a verseny helyszínét biztosító Székely János mezőgazdasági vállalkozót, a verseny támogatóit és a szervezésben, rendezésben, lebonyolításban részt vett személyeket.


A  XVII. Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny eredményei:

 
Helyezés Kategória Név
I. 2-3 testű ágyeke Bocskai Zsolt
II. 2-3 testű ágyeke Bagoly Ádám
III. 2-3 testű ágyeke ifj. Hurja József
 
 
Helyezés Kategória Név
I. Lófogatos Orgován János
II. Lófogatos Juhász Gergő
 
 

 I. Észak-alföldi Középiskolások Szántóverseny eredményei:

Helyezés Kategória Név
I. 2-3 testű ágyeke kategória Laskai Károly
II. 2-3 testű ágyeke kategória Szász Dominik
III. 2-3 testű ágyeke kategória Kovács Attila
 
 
 

Könyvtár nyitvatartás

  VÁSÁRTÉR  ÚT NAMÉNYI ÚT
HÉTFŐ 12:30-15:10 8:50-11:35
KEDD 8:50-11:35 12:30-15:10
SZERDA 12:30-14:15 8:50-11:35
CSÜTÖRTÖK 8:50-11:35 12:30-14:15
PÉNTEK 12:30-14:15 9:45-11:35

Webmail