Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 16. kedd
Valter
A Nap kel 05:07-kor,
nyugszik 20:46-kor.

Holnap
Endre, Elek, Dzsesszika
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Informális és nonfomális tanulás az Agrokerti Pratyn

Az Agroker Holding Zrt. 2018. július 5.-én, már 6. alkalommal rendezett az érdeklődők számára gépbemutatót és szakmai napot. A rendezvény keretein belül gépbemutatókat, szakmai előadásokat, növényvédőszer gyártók bemutatóit láthatták és hallhatták a résztvevők, de megjelent a tápanyag visszapótlás témaköre is és a ma már nélkülözhetetlen GPS- technológia fejlesztéseiről is lehetett informálódni.

Ezen a rendezvényen debütált a Stiga kertészeti gépkapcsolódás, így diákjaink az elsők között lehettek, akik ezt megtekinthették.

Iskolánk diákjai a nyári gyakorlat ideje alatt látogattak el erre a rendezvényre, egy rendhagyó gyakorlati oktatás keretein belül, hogy megismerkedjenek a legújabb innovációkkal, amelyek közül mindegyiket érdeklődve vizsgálgatták, de legjobban mégis a 25 kiállított erőgép és a 27 munkagép keltette fel az érdeklődésüket. Gyakorlati oktatóink irányításával, érdekes feladatokat oldottak meg, ezzel gyarapítva tudásukat és építtették a diák-diák, diák-tanár kapcsolatokat. A feladatok között szerepelt a „gépvadászat” ahol eddig még számukra ismeretlen erő- és munkagépeket kellett megkeresniük és arról információt gyűjteniük, majd a szerzett információt tásaikkal - tanári irányítás és ha szükséges volt kiegészítés mellett – megosztani.

A másik feladat amit kaptak, hogy azt az erőgépet, amely a legjobban felkeltette az érdeklődésüket egy videófelvételen keresztül mutassák be, hogy azok a diákok is tanulni tudjanak belőle, akik nem vettek részt ezen a rendhagyó gyakorlati foglalkozáson. A választás egy Massey Ferguson 5711 SL erőgépre esett, így ennek az erőgépnek a bemutatását majd az új tanév gyakorlati foglalkozásain minden gépész tanulónk megtekintheti.

A program mind a diákok mind pedig kísérőtanáraik számára nagy élmény volt, nagyon jó hangulat alakult ki, a diákok lelkesen végezték a feladatokat, osztották meg egymással a birtokukba került információt.  A rendezvény végén kissé elfáradtan, de jókedvűen, sok élménnyel és ismerettel gyarapodva térhettek haza.

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés