Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 19. péntek
Emma
A Nap kel 05:50-kor,
nyugszik 19:49-kor.

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Költészet napja

Költészet napján József Attila emlékének adózva, s a poémákat ünnepelve hagyományosan szavalóversenyt rendeztünk intézményünkben.

Egy idézetben olvastam: „Egy papírra rótt fekete jelsor könnyekre indíthat valakit, amikor már rég porrá omlott a csontja is annak, aki leírta”

Nagyon igaz ez a mondat. Ez a költészet lényege, hogy az érzelmeinkre hasson: ha kell, felvidítson, ha kell, mosolyra fakasszon, ha szükséges, helyettünk szóljon. Nem véletlen, hogy életünk minden fontosabb eseményéhez versek kapcsolódnak. Nagyon gyakran idézünk nagy költőinktől, akik néhány sorba tömörítve tudnak olyan érzelmeket kifejezni, amit mi több oldalon sem tudnánk leírni. Ennek a napnak a célja a versekkel való találkozás volt, hogy meghallgassuk őket, és gyönyörködjünk bennük.


Igazán színvonalas szavaltokat hallhattunk, a zsűri értékelése során kiemelte a nagy részvételi arányt, a felkészültséget. Külön öröm volt, hogy szinte minden osztály képviseltette magát rendezvényünkön, még a szakközépiskolai osztályok is.

A megmérettetés eredményeképp különdíjban részesült Hurai Gergő 11. B osztályos tanuló, és a bírálóbizottság elismerő dicséretében Dancs Zoltán 11. H osztályos diák.
I. helyezett: Juhász Zsófia 9. B
II. helyezett: Balogh Tímea Stella 12. D
III.helyezett: Rostás Dóra 9. A

Gratulálunk a nyerteseknek, jövőre várunk Mindenkit újra szeretettel.

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés