Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 19. péntek
Emma
A Nap kel 05:50-kor,
nyugszik 19:49-kor.

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

„ Ments meg egy kertet!” Program - díjátadó Budapesten

 „A kertészkedés értéket teremt, tudást ápol és élményt nyújt művelőjének, emellett a kertművelés évszázadok óta megélhetést is biztosít” – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Budapesten tartott „Ments meg egy kertet” program második évadot lezáró díjátadó ünnepségén.  

 

Az idén második alkalommal került megrendezésre a díjátadás, melyen összesen 62 minisztériumi fenntartású iskola több mint ezer diákja vett részt.
A program keretében összesen 75 olyan kertet sikerült művelés alá vonni, amelyek elhanyagoltak voltak vagy idős tulajdonosaik egyedül már nem tudták őket megművelni. A kertek rendbehozatalán2-5 fős kisebb csapatok, illetve néhol egész osztályok dolgoztak, munkálkodtak.
A földművelésügyi miniszter a díjátadó ünnepségen elmondta: a kertészkedés olyan tudást, ismereteket is jelent, amelyek generációról generációra öröklődnek. Ebben a közös tudásban benne van a föld, a hazánkban honos növények szeretete, a munka öröme és eltartó képessége. A kikapcsolást nyújtó, pihentető tevékenység ugyanakkor megélhetést is biztosít. A sokszor kemény, küzdelmes munkának jól látható eredménye: a szépen fejlődő, egészséges növények, gyümölcsök, zöldségek, amelyeket minden család örömmel fogyaszt.
A programba nevezett kerteket az elmúlt évhez hasonló módon, fényképek és jelentések alapján értékelték. Ezekkel a dokumentumokkal igyekeztünk képet adni arról, hogy milyen színvonalas munkát végeztek a programban résztvevő diákok a kertben.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere, a program ötletgazdája adta át a díjazottaknak járó elismeréseket.
A munkák értékeléseként 5 iskola a kiváló, példamutató munkáért kapott elismerést. Több iskola a kiváló munkájáért részesült díjazásban, néhány pedig a programban való részvételért kapott oklevelet.
Iskolánk a programban végzett kiváló munkájáért részesült díjazásban. 
 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés