Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. március 19. kedd
József, Bánk, Józsa
A Nap kel 05:52-kor,
nyugszik 18:04-kor.

Holnap
Klaudia, Alexa
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Táncosaink újabb megmérettetése

Nagyatád, 2014. november 21-23.  2014. október 25-én néptánccsoportunk ismét elindult az immár IV. Népek tánca, népek zenéje országos népzenei fesztivál megyei selejtezőjén, amit Vásárosnaményban rendeztek meg. A selejtező kategória-győzteseként november 21-én Nagyatádra utaztunk a középdöntőre.

 

Ez a verseny nem középiskolásoknak lett megrendezve, hanem minden korosztály elindulhat, így elsősorban felnőttek indulnak rajta. 

Két éve hatodik helyezést értünk el, így ebben az évben is úgy gondoltuk, hogy lehet esélyünk, valamint jó gyakorlási lehetőség. Az iskola és a Tengertánc Művészeti Iskola teljes mellszélességgel (és anyagiakkal) támogatta az indulást.

21-én pénteken reggel indultunk a nagy (500km) útra Tóth Szabolcs kollégával, két mikrobusszal vittük az ifjú tehetségeket. Késő délutánra értünk le Nagyatádra, ahol a Hotel Solarban volt a szállás. Vacsora után ismerkedési est következett, ahol tanulóink a idősebb korosztállyal karöltve táncolt a retró dallamokra.

Másnap délelőtt került sor a fellépésre a helyi Művelődési Házban, ahol a produkciók egészen délutánig folytak. Ezután került sor a zsűri értékelésére, ahol helyezések nem, hanem pontszámok kerültek kiosztásra. A mi produkciónk 142 pontot ért el a 150-ből, ami még nem tudjuk mire lesz elegendő, ugyanis ennél a versenynél az interneten lehet információt szerezni, hogy átesünk-e a ponthatáron vagy nem. Este ismét nosztalgia-diszkó volt, ahol minden korosztály jól érezte magát.

Vasárnap reggel keltünk útra, majd késő délután, az élményektől fáradtan, de felbodódva értünk vissza a kollégiumba.

 

Baktalórántháza, 2014. november 24.

 

Dihen Miklós AJKP csoportvezető, kisérő

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés