Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 20. szombat
Tivadar, Odett
A Nap kel 05:48-kor,
nyugszik 19:50-kor.

Holnap
Konrád
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Egyszer volt, hol nem volt a Föld- fenntartható fejlődés

A Víz világnapja után egy nappal diáktársaimmal egy IMF (Integráció a Minőségi Fejlesztésért Alapítvány) által szervezett worshop vettünk részt, melynek a Dégenfeld Művelődési Központ, Könyvtár és Kastélymúzeum adott otthont.


Sokaknak talán semmitmondó az IMF, mint ahogy mi is kíváncsian vártuk, hogy miről is fogunk újabb ismeretek gyűjteni. Nagy Lajos polgármesterúr köszöntő szavai után a Nyíregyházi Egyetem megbízott rektora, Dr Kiss Ferenc tartott előadást. Alkalmazkodott hozzánk, s az utolsó pillanatban, mint egy jó pedagógus változtatott bemutatóján. Ismertette, hogy a saját generációja sajnos nem figyelt a Földre, s elnézést kért ezért. De felvázolta azt is, hogy a MI felelősségünk mit teszünk a fenntartható fejlődés érdekében, hogy unokáink még egy élhető bolygón nőjenek fel. (mindenki figyelmébe ajánlom az előadó által is használt videót- TEKINTSÉTEK MEG: https://www.youtube.com/watch?v=WfGMYdalClU)
Ezt követően az alapítvány alapítója Szuhóczky Gábor bemutatta azokat az irányelveket, amelyek segíthetnek nekünk a fent megjelölt cél elérésében. Ez volt a worshop gyakorlati része, mely sok hasznos információval szolgált.
Majd testközelből, két vállalkozás tükrén keresztül láthattuk a környezetbarát és energiatakarékos, megújuló energiát hasznosító megoldásokat, amelyek már most egy járható utat adnak generációnk számára.
Új generáció, szoktuk gyakran mondani, de úgy gondolom, hogy most hallgatnunk kell az előttünk járókra!
MIÉRT? A cím ne egyszer volt…hanem boldogan éltek legyen! 

 
 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés