Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. március 29. péntek
Auguszta
A Nap kel 05:31-kor,
nyugszik 18:19-kor.

Holnap
Zalán
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

MŰVÉSZETTERÁPIÁS FOGLALKOZÁS

A lelki egészség világnapjáról 1992 óta emlékeznek meg minden év október 10-én. A világnapot a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezte azzal a céllal, hogy az emberek mentális egészségét javítsa, segítsen a másság elfogadásában.


A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megemlékeztünk e napról a kollégiumban, egy művészetterápiás foglalkozás keretében. A művészetterápiás foglalkozás lényege abban áll, hogy a résztvevők egy elfogadó, egymás számára ismerős közegben találkozzanak belső, tudattalan tartalmaikkal. Ez lehetőséget ad arra, hogy önismeretüket csiszolják, társas kapcsolataik minőségét építsék, ezáltal elfogadóbbá, szociálisan fejlettebbé váljanak.
 A foglalkozás témája: „Pozitív gondolatok képekben”. Célom az volt, hogy a tanulók kreativitásukat, fantáziájukat használva alkotó tevékenységben fejezzék ki gondolataikat.

Minden tanuló szabadon választhatta meg a témát és az általa használt technikát is. Voltak, akik csoportban dolgoztak, fejlesztve ezáltal az együttműködést, csapatmunkát. Volt, aki az éppen aktuális gondolatait vetette papírra, míg mások az előre megírt pozitív gondolatokból választottak, és azt próbálták képekben bemutatni.

A foglalkozás végére igazán érdekes alkotások születtek: portré, vázlat, vers, fotók felhasználásával készült képek, színes rajzok. A közös munka lehetőséget adott arra, hogy más perspektívából is megismerhessem a tanulókat, és visszajelzéseik alapján a későbbiekben is tervezünk ilyen jellegű foglalkozásokat.

 

Fodorné Kalán Edina
Iskolapszichológus









 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés