Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 21. vasárnap
Konrád
A Nap kel 05:46-kor,
nyugszik 19:51-kor.

Holnap
Csilla, Noémi
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

XIII.Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny

2014. szeptember 27.-én XIII. alkalommal került megrendezésre az Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny intézményünk, a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra támogatásával.

 Hosszas szervezés és előkészítés után, verőfényes napsütésben, festői környezetben a rendezvényt Gerják József - intézményünk igazgatója nyitotta meg. Köszöntötte vendégeinket, a versenyzőket és minden kedves érdeklődőt.

Továbbá köszöntőt mondott Éder Tamás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamra alelnöke, majd Dr. Soós Sándor a Magyar Szántóverseny Egyesület elnöke. A verseny főbírájaként köszöntőjében megemlítette, hogy az agrárszektorában két világszerte ismert verseny van: a birkanyírás és a szántóverseny. Mesélt ez utóbbi történetéről és arról, hogy miért is tartja a legfontosabbnak a talajművelést, a szántást, és hogy miért kell azt szakszerűen végrehajtani. Ezután ismertette a verseny főbb szabályait.

 A megnyitót követően, iskolánk szakmai igazgatóhelyettesének Zsiros Lászlónak a vezetésével a versenyzők rajtszámot húztak. A zöld zászló felemelkedése után megkezdődhetett a nyitóbarázda kitűzése és elkészítése, amely alapja a jól végrehajtott szántásnak. Ezt követően a versenyzők átállították gépeiket a folyamatos szántásra, és folytatták a versenyzést.

 

Közben a nézők és a versenyzők családtagjai sem unatkoztak, hisz lehetőség volt lovaglásra a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A kisebbek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, de be lehetett a járni a környéket egy traktorvontatású vonatszerelvénnyel is. Megrendezésre kerül a hagyományosnak számító ekevas hajító verseny, illetve a Belarus Traktor Kft., az Agroker Holding Zrt. valamint intézményünk szervezésében különböző erő- és munkagépek kerültek bemutatásra. Iskolánk Vendéglátó szakmai munkaközösségének jóvoltából látványos és finom ételeket lehetett kóstolni.

Az idő repült, és hamar elérkeztek a versenyzők a záró barázda kialakításához, amely szintén fontos értékelési szempont.

Az eredményhirdetésig baráti, kisebb szakmai beszélgetések alakultak ki. A versenyzők megosztották egymással tapasztalataikat, észrevételeiket.

A napot a várva várt eredményhirdetés zárta, ahol Dr. Soós Sándor elmondta, hogy a versenyzők nagyon színvonalasan teljesítettek.

A XIII. Észak – Alföldi Regionális Szántóverseny eredményei:

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-3 testű ágyeke

Ferenczi Tibor

II.

2-3 testű ágyeke

Varga István

III.

2-3 testű ágyeke

Kovács András

Helyezés

Kategória

Név

I.

4-6 testű ágyeke

Sebő István

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória

Bagoly Ádám

II.

2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória

Gáspár Péter

III.

2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória

Tóth Sándor Gyula

IV

2-3 testű ágyeke ifjúsági kategória

Balogh Richárd

 

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-3 testű váltvaforgató eke

Éles Miklós

II.

2-3 testű váltvaforgató eke

Csoma Árpád

Helyezés

Kategória

Név

I.

2-5 testű váltvaforgató eke

ifj. Éles Miklós

 

Helyezés

Kategória

Név

I.

Lófogatos

Sebők János

II.

Lófogatos

Orgován János

III.

Lófogatos

Korpai Gábor

IV

Lófogatos

Tokár József

V

Lófogatos

Gábor János

 

 
Külön kiemelendő Bagoly Ádám teljesítménye, aki iskolánk tanulója. Ifjúsági kategóriában indulva összpontszámával a verseny legeredményesebbje lett, ezért különdíj illette.

 

Köszönet illeti a verseny helyszínét biztosító Nyírerdő Zrt.-t, a verseny támogatóit és a szervezésben, rendezésben, lebonyolításban részt vett személyeket. 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés