Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 23. csütörtök
Dezső
A Nap kel 05:00-kor,
nyugszik 20:34-kor.

Holnap
Eszter, Eliza, Vanessza
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Adventi készülődés a kollégiumban

Ebben a tanévben 2015. december 11-12-13-án rendeztük meg az AJKP program keretén belül a III. programhétvégét, mely a Karácsonyt megelőzően az Adventi készülődés jegyében zajlott. Kiemelt célunk volt, hogy a tanulók átérezzék az összetartozás a család, a szeretet, az ajándékozás fontosságát.

December 11-én délután a megnyitót követően diákjaink Karácsonyi versmondó versenyen vehettek részt. Az előzetes felkészülésnek köszönhetően 18 tanuló szavalt, a zsűri tagjait, illetve a hallgatóságot szórakoztatva. A zsűri tagjai: Barsy Csabáné, nyugalmazott pedagógus, Gerják József, intézményünk vezetője, Tóthné Farkas Zsuzsa, igazgató helyettes, Szabó Béla, kollégiumvezető, Szántó Lajos nevelőtanár.

A verseny eredménye:
I. helyezett: Erdei Iván9.A (saját költeményét adta elő)
II. helyezett: Bozsányi Boglárka 9.AJ
III. helyezett: Balogh Tímea Stella 10. D

Ezt követően 12-én szombat délután folytatódott a programhétvége. A gyerekek Nyíregyházára utaztak a Karácsonyi forgatagba. Egy kellemes délutánt tölthettek el a karácsonyi fényekkel megvilágított Kossuth téren. A nézelődés és a séta során lehetőségük nyílt a még hiányzó karácsonyi ajándékok megvásárlására is.
Vacsora után a Grinch című filmet tekintették meg.
Vasárnap reggel 9 órától különböző helyszíneken, különböző foglalkozások zajlottak. A lányok egyik csoportja karácsonyi asztaldíszeket készített, amiben megmutathatták kreativitásukat. Az elkészült díszekkel hangulatosan feldíszíthettük a kollégiumot, míg a másik csoport mézes kalácsot sütött, melynek illata igazi Karácsonyt varázsolt intézményünkbe. A fiúk szintén két csoportban dolgoztak, egyik részük sportfoglalkozáson vett részt a tornacsarnokban, ahol jókedvűen fociztak, asztaliteniszeztek, ahol nem a versenyzés volt a lényeg, hanem a szórakozás. A másik csoport karácsonyi népszokásokról, hagyományokról, történetekről prezentációkat készített.
Ebéd után a program zárása és értékelése után Szabó Béla kollégium vezetőtől tanulóink átvehették az okleveleket és a megérdemelt jutalmakat. Minden gyereket egy tábla csokival ajándékoztunk meg, majd ezt követően a sikeres prezentációk bemutatására került sor. Karácsonyi énekeket énekelve elfogyasztottuk a finom mézes kalácsot, és karácsonyi zenét hallgatva meghitt hangulattal zártuk a hétvégét.
Én úgy érzem, hogy a programban részt vevő nevelőtanárok mindannyian azon munkálkodtak, hogy gyermekein jól érezzék magukat a programhétvégén, ezt sikerült is megvalósítani. Felkészítettük őket lelkiekben, hogy a Karácsonyt családi körben meghitten ünnepelhessék.

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés