Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
A Nap kel 05:39-kor,
nyugszik 19:57-kor.

Holnap
Ervin
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás

A mezőgazdasági-műszaki szakmai munkaközösség tagjai szakmai továbbképzés keretében 2013. szeptember 19.-én, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon vett részt. Külön öröm számunkra, hogy iskolánk tanulóink közül 105 fő szintén részt vehetett a kiállításon. Jelentős figyelmet szentelünk középiskolánk diákjainak, hogy részesüljenek az élményből és lehetőséget biztosítsunk számukra mezőgazdaságunk megismerésére.

     Iskolánk 2013. augusztus 1-jétől a Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásába került. Az Agrár Szakképző Iskolák Hálózatának (ASZIH) tagjaként lehetőséget kaptunk kiállítóként megjelenni és népszerűsíteni intézményünket.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) – Magyarország legnagyobb agrárgazdasági rendezvénye – több mint százéves múltra tekint vissza.

A 76. OMÉK 2013. szeptember 18– 22. között várta látogatóit a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
Hazánk legjelentősebb agrárseregszemléjének célja az elmúlt időszak eredményeinek bemutatása; a fejlett, hatékony, környezettudatos gazdálkodás útjainak megismertetése; a fogyasztók tájékoztatása arról, hogy a magyar termékek szigorúan ellenőrzött folyamatok során jutnak el asztalukra, ezáltal garantált a magasabb minőség és a nagyfokú élelmiszerbiztonság. Remények szerint a rendezvényen a vidéki életforma varázsával is elkápráztatta a fővárosiakat. E törekvésüket szolgálta az állatbemutatók, az interaktív attrakciók, a hagyományos ételeket és italokat, népi portékákat kínáló hangulatos árussorok, valamint a színpadi programok és vetélkedők. Óriási PR- és reklámkampány gondoskodott az OMÉK százezres nagyságrendű látogatottságáról.

A rendezvény agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű: a Magyar agrárium adottságainak köszönhetően különleges színfolt az Európai Unióban. Számos vezető agrárpolitikus, miniszter és államtitkár jelen volt hazánkból éppúgy, mint a környező országokból. Díszvendég, Oroszország volt.

Az OMÉK aktuális üzenetet közvetít mind az agrárszakemberek, az ágazatban tevékenykedők, mind a városi látogatók felé. Bemutatja az agrárágazat súlypontjait, kiemeli és aláhúzza a vidék és a gazdálkodók ország-formáló erejét, és megmutatja a mezőgazdaság jövőben követendő irányait.


Tekintve, hogy Mi lényeges szereplői vagyunk a hazai agrároktatásnak, fontos, hogy részesei legyünk e nagyszabású rendezvénynek.

Ez a rendezvény az agrárszakma ünnepe!

 
 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés