Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia, Marina
A Nap kel 05:00-kor,
nyugszik 20:51-kor.

Holnap
Amália, Alma
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Ismét az AGROmash EXPOn jártunk

A mezőgazdasági szakmacsoportban tanuló diákjainkkal ismét lehetőség nyílt ellátogatni a 33. AGROmash Expo kiállításra. Szép számmal akadtak jelentkező diákok, így összesen 77 fő tanuló és 4 fő kísérő tanárral indultunk útnak Budapestre.A kissé korai indulás ellenére - bárha szabad megjegyeznem egy mezőgazdásznak nem létezhet kora reggel - diákjaink alig várták, hogy megérkezzünk a kiállítás helyszínére és megszemlélhessék, megcsodálhassák a szebbnél-szebb, modernebb gépeket. Alig hogy megérkeztünk diákjaink azonnal szélnek eredtek, hogy mielőbb meghódítsák a 36 ezer négyzetméteren megrendezett kiállítást.

Jó látni, hogy évről évre növekszik a kiállítás és egyre több a kiállító. Ez számomra azt jelenti, hogy valószínűleg egyre több mezőgazdasági szakembere van szükség. Így diákjainknak - intézményünket elhagyva - remélhetőleg könnyebben sikerül munkahelyet találni. Ha pedig önálló mezőgazdasági tevékenységbe kezdenek, akkor egy szélesebb szakmai háttér áll majd mögöttük.

 A számos mezőgazdasági erő- és munkagépgyártón túl a háttéripar is képviseltette magát. Így találkozhattak a diákjaink a legjobb és legmodernebb GPS eszközökkel. Ezek nagyban megkönnyítik egy mezőgazdász dolgát, mind a traktor üzemeltetésében, mind a növényvédelemben is. Szintén segít a terméshozamok tábla szerinti mérésében, amely alapján számítógépes szoftverekkel patikamérleg pontossággal meglehet határozni a szükséges tápanyag mennyiséget, így ügyelve a környezetünkre is.
Nagy örömmel tettünk eleget az AXIÁL Kft. verseny meghívásának is, amelyen erőgép karbantartási feladatokat kellett elvégezni. Iskolánkat Bacsó Dávid és Gáspár Péter 1/12 osztályos mezőgazdasági gépész tanulók képviselték. Eredményeiket már izgatottan várjuk.
Bár az egész napos sétálást követően nagyon elfáradtunk, de a hazaúton azért még jutott energiánk az autópálya melletti szántóföldek megtekintésére, ahol az őszi csapadékos időjárás miatt még vannak szántatlan- vízzel borított területek.

Minden bizonnyal diákjaink sok új ismerettel lettek gazdagabbak. Reméljük jövőre is lehetőségünk lesz eljutni erre a színvonalas, izgalmas bemutatóra.
 

Czine Zoltán
szakoktató 

Könyvtár nyitvatartás

  VÁSÁRTÉR  ÚT NAMÉNYI ÚT
HÉTFŐ 12:30-15:10 8:50-11:35
KEDD 8:50-11:35 12:30-15:10
SZERDA 12:30-14:15 8:50-11:35
CSÜTÖRTÖK 8:50-11:35 12:30-14:15
PÉNTEK 12:30-14:15 9:45-11:35

Webmail