Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna, Hanna
A Nap kel 05:33-kor,
nyugszik 18:17-kor.

Holnap
Auguszta
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Terhesség? Megoldás-e az abortusz?

Hazánkban 1956. Június 4-én lépett hatályba a törvény, amely lehetővé teszi a nők számára a terhesség megszakítását. Létezik-e 100%-os védelmet nyújtó fogamzásgátló módszer?


Az önmegtartóztatáson kívül minden más fogamzásgátló használata során fennáll a kockázat.
Tudtad-e, hogy az abortusz száma meghaladja a gyermekek születésének számát.
1956 óta több mint 6 millió abortusz volt.
Nagyon sok fiatal a szexuális együttlét apró örömét tudja, hogy mi is az. S gyakran túl korán kezdenek szexuális életet élni. Nem gondolnak az esetleges kockázatokra. Itt nem csak a fertőzésekre gondolunk, vagy a korai terhességre. Úgy gondoljuk, aki hamar kezd szexuálisan aktivizálódni, lehet testileg érett rá, de fejben még nem, így nem is adja át azt az élvezetet, amit akkor nyújt, amikor a szerelmünkkel vagyunk.
Mi történik, ha egy alkalmi kalandból, vagy szerelmünktől babát várunk? Nem szoktunk ezen olyan mélyen elgondolkodni, amíg nem vagyunk ebben a helyzetben. Ebben az esetben az adott lány nem tudja, mit csináljon.
Mondja el a baba apukájának? Hogyan mondja el a szüleinek? Tartsa meg? Vetesse el? Ha el is mondja valakinek lehet nem talál egy megértő embert sem. Egyedül marad egy sorsdöntő helyzetben. Minden bizonnyal elmondhatjuk, hogy sok fiú nem akar apuka lenni tizenévesen és azt kéri a lánytól vetesse el. A lányokon nagy a felelősség, ezért kell nekik fejben is dönteni. Ha a kétségbe esése miatt arra a döntésre jut a lány, hogy az abortusz az egyetlen megoldás sokszor nem is tudja, milyen következménnyel jár.
Tudja-e az adott lány hogyan veszik el tőle a babáját?
Mivel a méhszáj nagyon jól zár, különböző eszközökkel kitágítják, majd egy olyan eszközt helyeznek fel, ami a vákuum keletkezésével kiszívja a babát. Ez a vákuumos erő 20-szor erősseb, mint például egy pórszívó. (Nem sérti meg a méhet.) Ez után egy kis fém penge eszközzel megkaparják a méhet, hogy ne maradjon semmilyen olyan szövetanyagok a méhben, ami esetleges fertőzések kialakulását okozhatná. Nem tűnik veszélyesnek? Mindezt az orvos látatlanul csinálja.
Természetes itt még nincs vége. Onnantól kezdve, hogy sikeres abortuszon ment át az az illető, egy halott gyermek anyukája lesz, de van olyan apuka, akit megvisel, mert ő is elveszti a gyermekét. Hatalmas lelki traumát okozhat egy ilyen döntés. Minden baba élni akar. Nincs olyan gyermek, akit ne akarna valaki! Ne legyen megoldás számodra az abortusz! Ha úgy érzed képtelen vagy felnevelni a gyermeket, gondolj azokra, akik nem is lehetnek természetes úton szülők.  Más szülő sajátjaként nevelné fel a gyermeked. Ne öld meg gyermeked, csak mert te nem szeretnéd őt. 
Ernest Hemingway azt mondta:
 „Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe letehetjük a szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”
Elisabeth Stone idézete:
 „Gyermeket akarni, igen nagy elhatározás. Ilyenkor dönt úgy az ember, hogy élete végig testén kívül hordja a szívét.”
Reméljük, hogy akik voltak olyan szerencsések, hogy meghallgathatták a Bus4life előadását, és elolvasták ezt a beszámolót az abortuszról, az megváltoztatná a véleményüket, ha ilyen helyzetbe lennének. Van jobb megoldás az abortusznál!

 

Készítette: Németh Rita és Farkas Richárd 10/B osztályos tanulók.

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés