Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
A Nap kel 05:39-kor,
nyugszik 19:57-kor.

Holnap
Ervin
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Au fil de nos cours d'eau – Litvánia, Ukmergé

2016. október 9-én korahajnalban indultunk az Európai Unió folyóinak megismerésével kapcsolatos Erasmus+ pályázat litvániai találkozójára. A hat fős csapat Ganyu Henriettából, Kapi Petrából, Kiss Eszter Barbarából, Szilvási Rebekából, kísérőtanárként Szekeres Hedvigből és jómagamból állt.
 


Utazásunk Bécsen keresztül vezetett Vilniuszba, ezért Baktalórántházáról reggel három órakor indultunk az iskola által biztosított kisbusszal Budapestre. Izgatottan vártuk az utazást és az új élményeket, különösen jómagam, hiszen még sohasem jártam az Unió keleti államaiban.
 
Az utazás zökkenőmentesen és simán zajlott. Bécsen keresztül repülővel Litvánia fővárosáig, Vilniuszig. A nem túl nagy, ám meglehetősen barátságos litván repülőtéren időztünk még egy rövid ideig, míg megérkeztek a többi ország képviselői, majd barátságos üdvözléseket követően együtt indultunk busszal Ukmergé-be, ami körülbelül egy bő egyórás utazást jelentett. A diákokat a fogadóvárosunkban már várták azon szülők, akik elszállásolásukra vállalkoztak, mi pedig tanárnővel elfoglaltuk hotelszobáinkat, és felfrissítettük magunkat az üdvözlővacsorához, mely igen ízletes és ízléses volt.
 
Hétfőn meglátogattuk a fogadóiskolát, ahol a kenyér és a só elfogyasztásának hagyományos üdvözlő szokásával és ünnepi műsorral vártak minket. Népviseletbe öltözött tánc és énekkar tartott egy kis előadást számunkra, majd Igazgató Úr végigvezetett minket az iskolán, és kétnyelvű tolmácsolás keretében megismerhettük mindennapjaikat. Ezt követően elsétáltunk Igazgató Úr vezetésével a városházára, ahol egy filmvetítéssel egybekötött ismertető következett Ukmergé múltjáról, jelenéről és várható jövőjéről.
 
Kedden meglátogattunk a programmal kapcsolatban egy kicsi, de annál modernebb vízierőművet és egy hatalmas erdei túrát is tettünk. A délután egy kalandpark izgalmai közepette telt el, majd fáradtan, ám annál több vidám élménnyel gazdagodva tértünk vissza Ukmergé-be. Szerdán Vilniusz óvárosának látnivalóit csodáltuk meg kétnyelvű idegenvezetéssel, ezután szabadprogram következett.
 
A csütörtöki nap a munka jegyében telt. Diákjaink bemutatták az elkészített Power Point beszámolót, Kahoot kvízjátékban vettek részt, és még egy őszi tájképekből készült fotóalbumot is összeállítottak, mialatt a tanárok két egymást követő értekezleten megbeszélték a projekttel kapcsolatos további teendőket.
 
Pénteken fájó szívvel, de sok izgalmas emlékkel gazdagodva búcsúztunk el vendéglátóinktól és indultunk Vilniuszba, ahol egy éjszakát még eltöltöttünk, mielőtt repülőre szállva visszaindultunk volna Budapestre. Nagyon sok szép élménnyel, emlékkel gazdagodtunk és személy szerint visszalátogatok majd Litvániába.
 

Köszönjük!

 

Galéria 

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program