Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 23. csütörtök
Dezső
A Nap kel 05:00-kor,
nyugszik 20:34-kor.

Holnap
Eszter, Eliza, Vanessza
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Au fil de nos cours d'eau-spanyolországi mobilitás

2016. április 10-én az Erasmus+ AU FIL DE NOS COURS D’EAU című pályázat keretében 3 diáktársammal és 3 kísérőtanárral utaztunk Spanyolországba.  Az utazás célja a spanyol folyóvizek megismerése, vizsgálata és a külföldi diákokkal történő kapcsolatteremtés.


A hosszú és fárasztó utazás után megérkeztünk Elche de la Sierra községébe, ahol már a fogadó diákok nagy izgalommal vártak minket.

Első nap az iskolában megnyitásra került a projekthét, ahol a fogadó diákok ünnepi műsorral vártak bennünket. Az ünnepség után ellátogattunk a helyi polgármesteri hivatalba, itt spanyol süteményt kóstolhattunk meg, ami mindenkinek nagyon ízlett. Csoportokra lettünk felosztva és felfedeztük a várost a diákok segítségével.

A következő napok túrázással teltek, ellátogattunk a Segura folyóhoz, a csodálatos táj és a panoráma minden fáradságért kárpótolt. Elvittük a drónunkat is a kirándulásra, kipróbálni azt. Az ellátásunkról a szülők gondoskodtak, különféle ételeket kóstolhattunk meg. Betekintést nyertünk a spanyol konyha ízvilágába.

Egyik délután az iskolában minden ország ismertette az általa elkészített bemutatót, egy a pályázati tevékenységei közül. Mi a Tisza földrajzát mutattuk be. 
Ezután ellátogattunk egy közeli városba, ahol programokat szerveztek nekünk mint például : íjászat, hídról leereszkedés, kajakozás. Itt kipróbáltuk a franciák által készített drónt, amivel még videófelvételt is készítettünk.

A csütörtöki napon városnézés következett Letur városában. Megszemlélhettük a régi lakóházakat, amely igen csak érdekes volt. Délután ismét az iskolában voltunk. Készítettünk spanyol tortillát, különleges fűrészporos kép/kárpit készítésével ismerkedtünk meg. Este búcsúestet tartottak számunkra, ahol felejthetetlen élményekben volt részünk, andalító spanyol dallamokkal.

Pénteken múzeumban jártunk Albacete városában, majd azt követte az ott töltött utolsó ebéd. Hosszú búcsúzkodás után elindultunk Madridba.
Szombati nap shoppingoltunk Madrid belvárosába és este útnak indultunk haza, Magyarországra.

Tartalmas és élményekben dús hét áll mögöttem. Örülök, hogy részese lehettem ennek az utazásnak. Betekintést nyerhettem a spanyol kultúrába, valamint a nyelvtudásom is gyarapodott. Remélem, hogy lesz még ilyenben részem. JKöszönöm!
 

Szilvási Rebeka 10.E osztályos tanuló

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program