Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. május 23. csütörtök
Dezső
A Nap kel 05:00-kor,
nyugszik 20:34-kor.

Holnap
Eszter, Eliza, Vanessza
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Au fil de nos cours d'eau - Megyénk és folyói

A 2014/15-ös tanév utolsó anyaggyűjtési útján megyénk folyóihoz látogattunk el az Erasmus+ Au fil de nos cours d’eau pályázat keretében. Az egész napos kirándulás 2015. június 4-én reggel 8 órakor vette kezdetét, amikor 15 fős kis csapatunk buszra szállt, és fényképezőgépekkel, kiselőadásokkal felszerelve útnak indultunk.


Első állomásunk Kocsord volt, ahol a Kraszna partján egyedülálló képeket készítettünk az éppen áradó folyóról, a hidakról és az azon keresztülvezető kerékpárútról, amelyet most építenek.
Következő megállónk Sonkád volt, ahol a Túr folyót és a Kis-Bukót néztük meg. Itt Tóth Norbert 9.E osztályos tanuló kiselőadását hallgattuk végig a településről, majd a tiszakóródi Nagy-Bukóhoz indultunk. Szűcs Csenge kiselőadása után Somodi Anita és Éles Kinga szavalta el Petőfi Sándor A Tisza című versét. Fél órát töltöttünk ezen a csodálatos helyen, majd a már előre megbeszélt időpontra Túristvándiba érkeztünk, ahol Pogány Károly, a Túristvándi Vízimalom gondnoka várt bennünket. Részletesen mesélt nekünk a vízimalom történetéről, feladatáról, üzemeléséről, majd működés közben is megfigyelhettük ezt az egyedülálló építményt. A diákok mindeközben jegyzeteltek és videót készítettek.
Tovább indultunk Tivadarba. A településen található Tisza-hidat fotóztuk le, és itt remek alkalmunk nyílt megfigyelni azokat a hídépítési technikákat, amelyről januárban a Bilfinger Kft.-nél hallottunk.
Következő állomásunk Vásárosnamény volt, ahol a II.Rákóczi Ferenc hidat tekintettük meg. Lementünk a vízmérce mellett egészen a folyóig, ahol megfigyelhettük a múlt heti áradás nyomait, és az ott dolgozó szakemberek készségesen elmondták a diákoknak, hogyan is történt az árhullám levonulása.
Másfél órás út után megérkeztünk Tokajba, anyaggyűjtésünk utolsó állomásához. Itt is tüzetesen szemügyre vettük a hidat, meghallgattuk Szilágyi Dávid előadását a városról, majd egy rövid séta után elindultunk haza, Baktalórántházára.
Ez a kirándulás nagyon hasznos volt pályázatunk tevékenységeinek megvalósítása érdekében.

Huzsvainé Csák Viktória

projektkoordinátor

 

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program