Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. március 29. péntek
Auguszta
A Nap kel 05:31-kor,
nyugszik 18:19-kor.

Holnap
Zalán
napja lesz.

Legutóbbi képek






 




 

Csibeavató a kollégiumban

A 2016/17-es tanévben október 26-án került megrendezésre a kollégiumi csibeavató. Már minden kilencedikes nagyon várta ezt a napot, izgatottan készültünk rá.  Különböző szórakoztató előadásokkal léptek fel a „csibék”.



Öt tehetséges csoport mutatkozott be, a Vásártéri fiúk zenés, táncos produkciót adtak elő, míg a lányok földszinti és emeleti csoportja modern tánccal kedveskedett a zsűrinek és közönségnek. A Naményi úti kollégium előkészítős fiú tanulói a kollégiumi életről írt saját szerzeményüket énekelték el, szintén a kollégiumot mutatták be tréfás jelenetben a kilencedikes fiúk.

Majd szintenként 6 fős csapatok mérhették össze tehetségüket, mutathatták meg kreativitásukat. A szellemi és ügyességi vetélkedő feladatai között szerepelt a puzzle kirakás, felfújt lufi vezetése lábbal, nutellás kenyér evése kéz használata nélkül és dicsőítő vers írása a kollégiumról. Az ötletes feladatokat mindenki legjobb tehetsége szerint végezte, aktívan dolgozott.

A versenyfeladatok után az „avatás” következett.  Az eskü szövegét mindenkinek hangosan ismételni kellett Varga Tamás végzős diák után.
Ameddig a zsűri összesítette a versenyfeladatok pontszámait, és meghozta döntését, a már esküt tett diákok közösen táncolhatták el a „kacsatáncot”.
Ezt követően az értékelés és eredményhirdetés következett.
Nagyon jó hangulatban telt el az este, mindenki nagyon jól érezte magát. Köszönjük szépen a szervezőtanároknak, a felsőbb éves segítő diákoknak, és a szurkolóknak egyaránt hogy ilyen színvonalas rendezvénnyel válhattunk Vay-s kollégistává.
 

Simon Dorka
9.AJ osztályos tanuló

Galéria